DIY Växtterrarium

DIY växtterrarium

Ett eget växtterrarium kan vara höstens enklaste och trendigaste DIY. Dessutom behöver det inte kosta många kronor – vi på Homespo gjorde våra växtterrarium av saker som vi hade hemma och i trädgården. Ett perfekt höstpyssel! 

DIY – GÖR DITT EGET VÄXTTERRARIUM

Du behöver:

Glasbehållare eller glasvas
Småsten eller lecakulor
Blomsterjord
Mossa
Växter och dekorationer efter eget tycke och smak

Gör så här:

Rengör en glasbehållare (en vas eller en stor glasburk exempelvis). Börja med att lägga ett lager med småsten eller lecakulor i botten för dränering. Fyll på med ett tunt lager av blomsterjord och toppa med ett lager mossa. Plantera eller stick ner fina växter i mossan och dekorera med lite större stenar om du vill.

Placera ditt växtterrarium på en fin plats – vi ställde våra i grupp i bokhyllan. Det blev en superfin inredningsdetalj som dessutom är ett enkelt och prisvärt sätt att tjuvstarta 2017 års gröna inredningstrend!

växtterrarium

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *