Månadens inredningsprofil: Pella Hedeby

stilinspirationsummersimplicitylivingroom2

Septembers Inredningsprofil Pella Hedeby har den där perfekta Skandinaviska inredningsstilen och en känsla för inredningsstyling som är få förunnad. För Homespo avslöjar hon sina bästa inredningstips och berättar hur det går till när hon inreder ett nytt rum. 

Hur kommer det sig att du började jobba med inredning?
– Jag har alltid varit intresserad av inredning och fick jobb i butik när jag flyttade till Stockholm som 20-åring. Under några år så jobbade jag på NK Inredning och Classic Home för att sedan söka mig vidare till en inredningsroll i byggbranschen.

Pella Hedeby


Gör: Frilansar som inredningsstylist
Bloggar på: stilinspiration.elledecoration.se
Pella på Instagram: @pellahedeby
ikeamassinginspiration1
Foto: Ragnar Ómarsson
ikealjusrosadockstainspiration1
Foto: Sara Medina Lind

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
– Cirka två dagar i veckan befinner jag mig ute på fotograferingar. Förberedelser så som montering av möbler (mitt huvuduppdrag är att göra inlägg för IKEAs blogg Livet hemma), målning, DIY-pyssel etc. Därefter stylar jag bilder som plåtas av fotograf i studio eller på location. Det är väldigt lite glamour och väldigt mycket slit och tungt jobb i den här branschen. Men jag älskar´t.

Var hittar du inspiration till dina stylingar?
– Ibland utgår jag ifrån någon speciell produkt och sätter den i ett sammanhang, i andra fall är det en location eller inspirationsbild som sätter tonen för inredningen. Mycket av min inspiration hittar jag på Pinterest där jag även samlar mina favoriter på välorganiserade boards för att kunna plocka fram som inspiration till nya jobb.

pella_hedeby

Hur går det till när du inreder ett nytt rum?
– Självklart beror det till stor del på uppdraget, vilken typ av rum samt funktion. Men generellt så utgår jag ifrån proportionerna och känslan jag får när jag börjar skissa på en inredning. Ofta samlar jag inspirationsbilder till en moodboard med stämningsbild, produkt och färgsättning. Denna använder jag som skiss och presentationsunderlag när jag jobbar vidare.

Foto: Sara Medina Lind
Foto: Sara Medina Lind
pella hedeby
Foto: Sara Medina Lind

Du jobbar ofta med en av våra tidigare inredningsprofiler Sara Medina Lind – hur är det att samarbeta med henne? 
– Vi har jobbat en hel del ihop på senare år. Både med hemma hos-reportage och reklamjobb. Det är väldigt roligt att jobba med en fotograf som har en så uttalad stil som Sara. Där ett minimalistiskt uttryck verkligen kommer till sin rätt! Ett av de roligaste jobben vi gjort ihop är fotograferingarna av Saras inredningskollektion för Melo Studio. Ett uppdrag som passar våra bägge stilar väldigt väl.

En del som jobbar med inredning som vi har intervjuat säger att deras eget hem blir lidande – hur är det för dig? 
– Både ja och nej. Jag vill gärna komma i ordning hemma då det är förutsättningen för att jag ska kunna slappna av, trivas och hitta ny energi. Dock testar jag inte så mycket nytt, trendiga färgkombinationer etc själv, då jag får mycket utlopp för detta i mitt yrke.

inredmedkanslaecocrayonkvist

stil_inspiration_monday_prep-1-900x1175

Var hittar du saker till ditt hem?
– Jag handlar allt mer på nätet. Främst på grund av tidsbrist men också för att jag faktiskt saknar den där optimala inredningsbutiken i Stockholm. För många år sedan när R.O.O.M fortfarande låg i sina lokaler på Alströmergatan på Kungsholmen så kunde man strosa omkring och inspireras länge. Jag får inte samma ro i stora gallerior och centralt. Artilleriet i Göteborg är en butik som jag hoppas ska hitta hem på någon mysig Stockholmsgård en dag.

Vad har du för något inredningsmåste i höst?
– Som alltid så strävar jag efter att hitta en harmoni. Ett yttryck som jag vill leva med över lång tid. När säsongen går mot höst och vinter får jag dock alltid en enorm lust att omge mig med mer dämpade färger och boa för ett varmare, mer ombonat intryck. Soffan kläs i en mörkare klädsel och jag uppdaterar med ett lyxigt doftljus. Som material kommer sammet väldigt stort och jag mixar gärna med tvättad bomull för ett enkelt uttryck.

stil_inspiration_morning_view_

Vad har du på gång framöver?
– Mina stylingar för IKEAs blogg Livet hemma löper på så det är där jag har mitt största fokus. Sedan har jag precis flyttat min blogg till ELLE Decoration vilket känns som en härlig nytändning i sällskap med några av mina personliga bloggfavoriter och inspiratörer.

Har du något tips till andra som vill satsa på något eget?
– Kontakter, kontakter, kontakter. Det är A och O i den här branschen. Därtill krävs hårt jobb och ett glatt humör för att hålla energin uppe! Att jobba i team ger ofta både en trygghet och ett ovärderligt utbyte av idéer och nya uppslag.

pella hedeby

Pella Hedebys bästa inredningstips

  • Tänk långsiktigt. Samla inspiration på Pinterest och skapa moodboards för att hitta en röd tråd för din stil innan du slår till.
  • Välj genuina material som tål att slitas med en vacker patina.
  • Skynda långsamt. Hellre en sparsmakad möblering som får växa fram över tid än ett övermöblerat hem. Addera fårskinn och textilier för att mjuka upp intrycket och den avskalade känslan blir för kal. Jobba med färger ton-i-ton för att skapa ett harmoniskt uttryck.

 

 

TILL PELLAS INSTAGRAM

Av: Emilie Cederquist Foto: Pella Hedeby, Ragnar Ómarsson, Sara Medina Lind

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *