Knäckebrödspizza

image

image

Hallå fredag!!!!

Bästa dagen på hela veckan ju. Vår helg kommer innehålla fredagsmys deluxe (eftersom alla ungar kommer) hockey i Gävle (Pär har såklart fått nästan hela familjen att hålla på Brynäs) och äta ute på stan i Gävle på lördag kväll med både barn och efterlängtade vänner. Sen tänkte jag trycka in lite träning såklart, inga axlar dock….

Detta är min favorit ”snabb mat” när jag fixar maten. Jag lagar ju vääääldigt sällan mat som ni kanske redan vet, hahaha. Och är det nåt jag verkligen älskar som Pär har lite svårare för så är det getost. Så jag äter det mycket, gärna och ofta när jag själv får bestämma. Och denna nyttiga pizza är superenkel att göra.

Och den är glutenfri och laktosfri.

Du behöver:

  • Glutenfri knäckebröd
  • Tomatsås (gärna ekologisk) smaksätt den med extra salt, peppar och vitlök.
  • Chevre ost
  • Prosciutto skinka
  • Ruccola
  • Päron
  • Valnötter

Stryk tomatsås på knäckebrödet och smula getost över. Grädda i 125 grader ca 20 min, eller tills brödet fått färg och osten smält. Ta ut plåten och strö över ruccola, skivad päron och valnötter. Om du vill så ringla balsamico över allt, min var med päronsmak.

Voilà, en supergod OCH nyttig pizza. Och då kan man ju festa till det med ett glas vin till, det är lite så jag jobbar. Man måste ha balans vet ni, hahaha.

Kram på er, och hoppas ni får en härlig helg.

/Marit

Inlägget Knäckebrödspizza dök först upp på Marit Orrebo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *