3 gröna växter som renar luften hemma

fredskalla_2

Gröna växter som renar luften från kemikalier är extra viktigt så här års när vi stänger in oss och myser mycket inomhus. Homespo har hittat tre luftrenande växter som är både tåliga och trendiga. 

gröna växter som renar luften

Fredskalla

Om du bara ska ha en luftrenande växt hemma så ska du ha en Fredskalla. Den är nämligen en av de gröna växter som är allra bäst på att rena luften hemma. Den hjälper till att ta bort bland annat aceton, ammoniak, alkohol, bensen och formaldehyd som finns i de plaster, rengöringsmedel, målarfärger med mera som vi har hemma.

Fredskallan trivs nästan överallt förutom i direkt solljus och i drag (den klarar även lite mörkare utrymmen). Vattna ordentligt med ljummet vatten men låt jorden torka upp mellan vattningarna. Duscha bladen någon gång i månaden.

Paradisträd

Paradisträd är en lättskött växt som är ett perfekt komplement till Fredskallan och som passar extra bra i sovrummet. Den absorberar nämligen koldioxid och ger dig bra med syre nattetid. Under vintern klarar den svala temperaturer och eftersom den lagrar vatten i sina blad så gör det ingenting om du skulle råka glömma bort den då och då.

svarmorstunga

Svärmorstunga

Svärmorstunga är en klassisk grön växt som renar luften från formaldehyd, bensen, och trikloretylen och som dessutom tar upp koldioxid. Den är väldigt lättskött och trivs både i direkt solljus och på mörkare platser. Du behöver bara vattna den max en gång i veckan och det gör inget om du glömmer bort den ibland.

Text och foto: Emilie Cederquist

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *