Svar på frågestunden

Så roligt med alla er som ställt frågor! Hoppas ni blir nöjda med svaren och är det något annat som ni funderar på är det bara till att hojta till!

16_6

Jag är nyfiken på din bakgrund/vart du kommer ifrån och vilken /vilka utbildningar du har.

Jag är uppvuxen i Sölvesborg där jag även bor nu, fast i en mindre by lite utanför som heter Hörvik.
Jag var en riktig idrottstjej när jag var yngre och höll på med både fotboll, handboll och dans. Älskar fortfarande allt som har med idrott och träning att göra men dessvärre är jag lite dålig på att ta mig tiden till att träna. Men har faktiskt varit ledare i en dansförening fram till jag fick Aaron.

Jag träffade min man Andreas när jag var 15 och han var då 18. Galet ungt egentligen men också så häftigt att vara gift med sin allra bästa vän.

På gymnasiet läste jag naturvetenskapliga programmet. Sen är jag utbildad Textilingenjör som jag läste till i Borås. Dessvärre ligger de flesta jobb inom  textilbranschen i Stockholm eller Borås/Göteborg så kommer nog inte vara något jag kommer jobba med i framtiden. Men är ändå så glad att jag gick utbildningen, som var väldigt bra, och skaffade mig den erfarenheten och vänner för livet.
När jag flyttade tillbaka till Sölvesborg jobbade jag dock på ett inredningsföretag som höll på med tryckta textilier. Där sysslade jag med både webb, design och marknadsföring.

Jag började sen jobba på MQ i Sölvesborg och det var under den tiden som jag och Emilie började med våra frilansjobb. Emilie är utbildad journalist och jag är självlärd fotograf så vi gjorde en hel del hemma hos-reportage till tidningar. Efter att tag var vi sugna på att göra något helt eget så då startade vi Homespo. 

Jag skulle gärna vilja veta hur du tänker på kombinationen barn och fina saker/inredning?

Ja alltså den kombinationen funkar inte riktigt i vårt hem. Just nu är i princip alla bord helt avskalade. Vi har några värmeljuslyktor från Skultuna som Aaron faktiskt får leka och banka med. Kanske dumt men så har det blivit. Jag tänker att jag orkar inte ha saker framme och behöva gå och säga nej! ajabaja femtusen gånger per dag. Fast drinkvagnen som egentligen är mest ömtålig och farlig står kvar och det funkar faktiskt. Men det gäller så klart vara på sin vakt. Tänker att jag ska ta bort den men blir liksom aldrig av.
Sen när det gäller alla möbler som de vita sofforna och våra skinnfåtöljer så är jag inte så nojig. Tyg går att tvätta och skinn får en fin patina. Vi är inte direkt pedantiska av oss varken jag eller Andreas så lite stök och smuts är ingen fara.

3_w

Om du fick välja att köpa precis vad du ville i inredningsväg, vad skulle det vara?

Det skulle nog vara en riktigt fin soffa. Det är något som man själv kanske inte riktigt har råd med eller känner att man vill prioritera att lägga pengar på egentligen. Eller en fin lampa! Vi hade behövt lite roligare lampor här hemma på vissa ställen där det bara hängts upp enkla glödlampor för att få en ljuskälla. Men jag har ingen sådär specifik möbel som jag går och suktar efter just nu.

22_1

Jag undrar lite om dina föräldrar/syskon som man sällan läser om, mest om Andreas familj.

Jaha, så är det kanske. Förlåt familjen!
Mina föräldrar bor också i Hörvik ungefär 500 meter från. Härligt att bo nära sina föräldrar tycker jag och speciellt när man har fått barn själv. Pappa brukar kika inom några dagar i veckan efter jobbet när han är ute och går med deras hund. Så glad att Aaron har både sina mor- och farföräldrar så nära och kan träffa dom så ofta.
Sen har jag två bröder, en storebror som bor i Sölvesborg och en lillebror som bor i Gävle. Lillebror hinner jag ju såklart inte träffa så ofta längre men storebror med familj umgås vi med. Min svägerska är lika gammal som mig så vi pratar och träffas mer än vad jag gör med min bror egentligen. De har ett barn som snart fyller två och ett andra på gång. Längtar så efter att få bli faster igen!
När lillebror väl är hemma umgås vi hela tiden. Vi kan hitta på saker helt själva och går gärna på bio tillsammans.

15_3

Hur var förlossningen och tiden efter?

Alltså det här hade jag kunnat skriva ett helt inlägg om egentligen. Så roligt att prata om förlossningar! Men väldigt kortfattat var min förlossning fruktansvärd! Jag höll på i 30 timmar med värkarbete, förutom en paus på nån timme för återhämtning och sömn. Allt började sent på söndagkväll sen var han ute natten till tisdag. Förutom 1 timmes sömn var jag vaken i över 48 timmar och spydde under hela förlossningen och fick inte i mig någon mat. Så tiden efter var jag väldigt tömd. Vågade inte bära Aaron de första dagarna så Andreas fick sköta alla blöjbyten och liknande.

En av anledningar till att det tog sån tid var att Aaron låg lite lustigt med huvudet så det blev inget tryck neråt så jag öppnade mig väääldigt sakta. Och allt slutade med att han drogs ut med sugklocka och tång. För då hade det gått så pass lång tid att annars hade det blivit kejsarsnitt. Så glad att det ändå gick till slut och Aaron var lugn under hela förlossningen så jag kände mig aldrig rädd.

Tiden efter förlossningen var faktiskt helt ok. Visst man har väldigt ont där nere och jag kunde inte sitta ordentligt på flera dagar. Men annars hade vi en bra start. Amningen var aldrig några problem med och Aaron var så lugn och nöjd den första tiden. Allt var faktiskt mycket lättare än vad jag hade ställt mig in på.

Vill ni ha fler barn?

Ja vi vill gärna ha fler barn om det går och kan tänka oss fler än två. Sen hur många det blir får framtiden utvisa. Kanske ger upp om jag får en likadan förlossning till =)

Vilket är ditt bästa skönhetstips?

Åh jag är nog inte rätt person att fråga. Just nu är jag inne i en period där jag vill vara så naturlig som möjligt. Jag färgar inte håret längre och använder bara smink om jag ska på fest. Jag smörjer mig knappt med nån kräm varken på kroppen eller i ansiktet.
Men är det något jag fixar är det mina bryn. Jag plockar inte dom men däremot färgar jag dom. Och när det är dags för fest eller om jag vill slänga på lite smink en dag så brukar jag spraya mina bryn. Jag tar en ren mascaraborste som jag sprayar med hårspray och sen borstar jag igenom brynen. Då håller de sig på plats och jag brukar borsta dom något uppåt så de blir lite pigga =).

28_1

Har du några framtidsplaner? Framtida jobb? Och även om du har någon förebild?

Det var svåra frågor. Just nu har jag inga direkta framtidsplaner. Jag njuter av att vara mamma och kommer förhoppningsvis vara hemma med Aaron ett tag till. Men visst funderar jag ibland på vad jag ska hitta på och det är så svårt. Inte helt lätt när man bor i en liten stad och vill jobba med något kreativt. Men jag tror alltid jag kommer ha mina egna projekt och att jag kommer köra mer frilansjobb.

Har nog ingen speciell förebild men jag ser upp till många duktiga och drivna kvinnor. Eller jo, när jag tänker efter. När det kommer till inredning, blogg och styling är Daniella Witte en väldigt stor förebild. Älskar allt hon gör sen verkar hon även vara en väldigt ödmjuk människa och det är viktigt tycker jag.
Sen måste jag även lyfta Frida Ramstedt eller Trendenser som alla känner henne som. Hon är grym och speciellt när det kommer till business. Blir ofta imponerad!

Vad är ditt drömjobb om du fick drömma?

Det skulle vara att jobba med styling. Och det kanske man inte tror men drömmen är egentligen starkare att jobba med mode än inredning. Fast helst av allt en kombination tror jag. Därför är bloggen ett så bra verktyg för att få utlopp för det kreativa inom både inredning och mode.

21-2

Vad inspirerar dig? Kan ibland tycka att det är svårt att hitta sin egna stil i inredningsdjungeln, tips på hur man hittar sin stil?

Jag hämtar inspiration från lite överallt, det kan vara bloggar, Instagram, Pinterest, magasin men också mycket från offentliga miljöer. Restauranger, butiker, hotell eller andra hem kan ge mycket inspiration.

Ja, det är inte lätt alltid. Kan vara lätt att falla för trender och haka på det mesta. Händer även mig. Men efter ett tag känner man vad man själv verkligen tycker om och vad man trivs med. Sen kan det ju såklart ändras efter hand det med. Men ett tips är att börja använda Pinterest. Där kan man samla på sig bilder och går man sedan in och kollar vad man pinnat kan man ofta se en röd tråd med vad man gillar.

Ibland tar jag även till knepet fråga-mannen. Om något är lite trendigt men som jag fallit för brukar jag kolla med mannen om han också tycker om det. För han har noll koll på trender men har bra stil och samma stil som mig. Gillar han det då vet jag att det inte bara är ett trendköp.

Vad är era projekt hemma i höst?

Vi har väl egentligen inga stora projekt till hösten. Men vi ska sätta upp ett räcke på övervåningen, äntligen! Sen hade jag velat komma i ordning ordentligt på övervåningen och få till det så jag blir nöjd. Den har inte varit prioriterad direkt innan men i höst tror jag allt det kommer bli av.

14_1

 

Inlägget Svar på frågestunden dök först upp på Rebecca Centrén.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *