Hemmagjord Granola

granola

granola_4
granola_3

granola_2

Jag gillar ju saker som går fort och lätt att laga till så i veckan gjorde jag lite hemmagjord granola. Jag valde helt ekologiska ingredienser och det känns härligt att veta exakt vad det är i min frukostmüsli. Min fina svägerska fick en burk också, som tack för alla goda äpplen vi fått av henne. John brukar ifrågasätta varför jag brukar spara alla gamla glasburkar men de är ju perfekta att använda till hemmagjorda gå bort-presenter. Jag satte lite silkespapper med ett snöre runt för att dölja de fula locken – så lätt och så fint!

Recept

– 3 msk ekologisk honung
-3 dl sirap
-1 dl vatten
-3 dl krossat bovete
-5 dl havregryn
-1,5 dl kokosflingor
-1/5 dl pumpakärnor
-1/5 dl solrosfrön
-1/5 dl linfrön
-Toppa med 1/5 dl russin eller 1 dl torkade äpplen om du vill

 
Gör så här: Smält ihop honung, sirap och vatten i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan över honungsmixen.  Fördela på en plåt och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 min, tills det har fått en fin färg.

Inlägget Hemmagjord Granola dök först upp på About a Country House.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *