Halloumiburgare med myntadressing

halloumi-burgare
I går åt jag och David en halloumiburgare som blev riktigt god, så jag tänkte dela med mig av receptet. Många har väl redan sina favorittillbehör till burgare, så här är det myntadressingen som hamnar i fokus. Du rör ihop den på typ 1 minut. Blir väldigt fräscht ihop med halloumin!

2 pers. Till dressingen behöver du:

  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 dl mynta
  • zest från en halv citron
  • salt och peppar

Hacka mynta fint och blanda ner i gräddfilen tillsammans med cest från citronen och krydda efter smak. Det är bra om dressingen är det första som görs, så den kan stå i kylen och götta till sig under tiden resten fixas. Vi stekte halloumin i mindre bitar och fyllde bröden (glöm ej steka dessa en snabbis i stekpanna!) med rödlök, kvisttomater, romansallad och mycket dressing. Vi hade klyftpotatis till, men en coleslaw hade funkat lika bra!

Inlägget Halloumiburgare med myntadressing dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *