Månadens Instagramprofil: @fridashem_

skarmavbild-2016-10-24-kl-07-55-47

Varje månad väljer Homespo ut ett favoritkonto på Instagram – oktober månads Instatips är @fridashem_. I Fridas flöde hittar du en superhärlig blandning av vackert skrot och ironi  – #gofollow, #onetofollow!

Vem är @fridashem_? Berätta lite om dig själv.
– Frida farligt nära 30, bor med sambon Magistern, min dotter och bortskämd hårig hund. Är svag för skrot, second hand, återbruk, dålig humor och ironi.

Hur länge har du funnits på Instagram?
– Kontot har funnits sedan slutet av sommaren 2015, jag startade det mest på skoj och trodde aldrig att det skulle bli så omtyckt som det har blivit.

fridashem10

fridashem2

fridashem8

Berätta vad du bjuder på i ditt flöde. 
– Mestadels bilder från vårt hem som varken är stort eller minimalistiskt. Det är brödsmulor på bordet och damm bakom soffan och jag hymlar inte om det. Så ett skrotigt hem i kombo med mycket humor, så kan man nog sammanfatta mitt flöde.

Har du någon Instagram-strategi? 
– Strategi på Instagram låter överskattat i mina öron. Jag tror mer på att bjuda på sig själv, vara personlig och framför allt mänsklig. Människor tycker om att känna igen sig i vardagsproblem och pinsamheter. Vi är ju alla bara människor oavsett hur våra hem ser ut. Ironi och ordvitsar blandat med återbruk är min kopp te. Jag tycker själv att konton med glimten i ögat är mer intressanta än en bild på ett kök med texten : Här är ett kök.

fridashem9

fridashem7

fridashem

Vilka av dina bilder får flest likes?
– Flest likes får helrumsbilder, men får jag välja så tar jag hellre en skrattgubbe i kommentarsfältet än många likes. Då har man ju gjort någon annan lite glad.

Vilken av dina bilder är din egen favorit?
– Jag har ingen specifik favorit men när man får till det där speciella ljuset i en bild, det gillar jag. Sedan är det ju oftast så att det man själv inte är så nöjd med gillar oftast andra och tvärtom. Smaken är som baken och det är kul!

fridashem4

fridashem12

fridashem5

Vilken typ av bilder får flest likes av dig?
– Bilder som tilltalar mig lite extra är bilder där personen bakom bilden tänkt till både med text och foto. Och mitt hjärta klappar alltid lite extra för återbruk/second hand-bilder. Jag har lite svårt för när det blir för perfekt för att vara genuint.

Vad kommer du att fånga med din kamera i höst?
– Jag kommer nog fota en hel del bilder på mossa, nä jag vet inte. Jag tar det som det kommer, planera är inte min grej. Det kommer väl sluta med att jag får slänga ut familjen en timma på helgen så man får fota ifred medan det är ljust. Ha ha, det är nog min höstplan.

fridashem6

Vill du dela med dig av några favoritkonton?
– Det finns så otroligt många fina konton som är så fab men för att nämna några :
@stinainreder
@atwendys
@huisjemetspulletjes
@nordingarden

FÖLJ @FRIDASHEM_

Av: Emilie Cederquist Foto: Fridas Hem

@HOMESPO.SE

Tagga dina bilder med #homespose för att bli nästa månads Instagramprofil. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *