mulled apple cider

mulled-apple-cider
Även om det kanske är lite tidigt att börja snacka jul (?), måste jag dela med mig av ett dryckesrecept perfekt just till denna högtid. Här i Göteborg är det dessutom både kallt och snöigt, så jag får nog säga att det passar! Vill smygstarta med julen nu, är ju så mysigt!

Receptet då: Igår var vi ute och fikade på jobbet och vår chef hade fixat fika: pepparkakor och mulled apple cider. Drycken har varit helt okänd för mig innan, men jösses vad gott det var! Perfekt som alkoholfritt alternativ på glöggminglet.

Du behöver:

– 1 l Äppeljuice/äppelmust (ofiltrerad) eller gör juice av egna äpplen
– pomerans/clementinskal
– 3 kanelstänger
– 1 msk kryddnejlika
– 1/2 dl socker

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 15 minuter. sila av kryddorna och servera! (men kanelstängerna blir fina dekorationer i glasen!)

Detta är ju, liksom glögg, ett recept som går att variera i oändlighet. Har sett recept där de kryddat med bland annat hela svartpepparkorn, citronskal, stjärnanis, vanilj osv. Kör på det ni gillar!mulled-apple-cider-3

Inlägget mulled apple cider dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *