Pysselstuga

img_0700 img_0702 img_0703 img_0705 img_0706 img_0707

 

 

 

Att hitta oss så här – i pysselstugan – är inget ovanligt. Det är faktiskt bland det bästa vi vet. Idag efter en förmiddag utomhus i iskallt ösregn var det extra skönt att kura ihop oss inomhus. Egentligen stod det andra planer på eftermiddagen men av samma orsaker som igår så fick det stryka på foten.

Men men att måla höstlöv är minsann inte så illa det heller.

När jag själv gick på förskolan så fick jag ofta höra att ”du kommer nog starta en pysselbutik när du blir stor”. Just så kanske det inte blev, men det där klippandet och knåpandet har minsann hållt i sig. Och den här tiden på året när man har den där boa-in-sig-känslan så blir det ofta lite extra mycket av den här varan.

Dagens hiss är definitivt min stora lilla tjej och hennes vän idag. Dels för att de lekte utan några som helst konstigheter på lekparken fastän att det regnade regnade och regnade, men också för att de var som små ljus sedan på lunchen. Vissa luncher hinner man liksom inte ens smaka vad maten smakar men idag kunde två stycken mammor äta i lugn och ro och dricka inte bara en utan två(!) koppar kaffe tillsammans med våra små och deras roliga samtal.

Treårsåldern kan vara en tuff ålder (vi kan ha ”diskussioner” om allt från varför tröjans tryck är på ett visst sätt till att mamman sätter på strumporna på fel sätt eller hällde upp mjölken i fel sorts glas) men den är också så otroligt roligt. Rolig på riktigt också.

Inlägget Pysselstuga dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *