Hur ska vi göra?

img_0874

img_0875

img_0876

God morgon säger vi idag, från bilen på väg upp till Göteborg, med en liten smygkik in på den stora loppans rum. Hennes nya rum som blev i den nya husdelen på ovanvåningen.

Vi har egentligen inte hunnit så mycket här inne, inte av allt det som vi skulle vilja göra här inne i alla fall. Brist på inspiration finns det egentligen inte, men så blev det plötsligt stopp i maskineriet.

Tanken slog mig… Ska tjejerna kanske dela sovrum..?

Från början har tankarna varit att de skulle ha var sitt sovrum och Juni skulle få Altheas gamla rum. Och att det kanske inte varit någon direkt stress med Junis rum då vi (visa av erfarenhet den här gången) vet att hon inte kommer bo där inne på ett bra tag. Men så började tankarna snurra när jag läste Emilies fina upplägg för sonen Jack.

Då slog det mig… Kanske ska tjejerna dela sovrum och då det nya rummet som dels är lite större men också ligger närmst oss? Och så blir det lekrum i Altheas gamla rum?

Fördelarna med ett sovrum och ett lekrum borde vara att ha leken samlad på ett ställe och så kan det vara lite lugnare miljö där det är sovplats. En del av mig känner också att det hade varit urmysigt för tjejerna att sova ihop. Eller kommer de kanske bara störa varandra?

För visst vill man ha ett eget sovrum och liksom kunna stänga in sig i sitt eget först när man är lite äldre..?

Jag tänkte att ni kanske skulle kunna hjälpa oss att bestämma – vad sägs om det? I och med att jag inte lyckades hitta hur man gör en undersökning för att klistra in på bloggen så tänkte jag att kommentarsfältet blir en utmärkt plats istället.

Så en liten rad för om ni röstar på att de ska dela rum eller om ni lägger rösten på att de ska ha var sitt så följer vi det som får flest röster. Spännande visst? (Och jag lovar att hålla det om jag inte får alldeles panik av valet)

Och skulle någon känna sig extra motiverad så är det bara att slänga på lite för- och nackdelar, egna erfarenheter kanske?

Inlägget Hur ska vi göra? dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *