miljötips: hållbar julklappsinslagning I

Glad första advent! Jag har tänkt att köra en del miljötips hela december på tema jul. Ganska passande, eller hur? Förutom julens alla framsidor med vackra ljus, gemenskap och myskänsla så är jultiden också ganska miljöpåfrestande. Bland annat vad gäller konsumtion i julhandeln, maten och matsvinnet från julborden. Så, här kommer mitt första tips:christmas-wrapping
Slå in julklapparna i textil. Textil har visserligen, som jag tidigare skrivit om, väldigt miljöpåfrestande tillverkning. Men tar du något som du redan har hemma, exempelvis kuddfodral, textilservetter eller en stickad kofta, behöver ingen ny textil framställas. Ett kuddfodral är ju i sig redan en påse, vilket gör det lätt att bara stoppa in klappen och dra ett fint snöre om.

När klapparna är öppnade tar du tillbaka textilierna till sitt ursprungliga syfte. Därmed slipper du också massa presentpapper som behöver återvinnas. Med det sagt så passar alltså denna inslagning bäst till julklappsutdelningen hemma, så att du enkelt stoppar tillbaka kuddfodralet eller servetterna i sina lådor igen. Och hur fint blir det inte med paket i olika textilier under granen?
christmas-wrapping-2

Inlägget miljötips: hållbar julklappsinslagning I dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *