LJUSKRANS TILL FÖNSTRET / LIGHT WREATH FOR WINDOWS

img_3989Jag är väldigt nöjd med mitt senaste lilla DIY-projekt! Har sett så många fina ljuskransar att hänga i fönstret och har varit så sugen på en till vårt lilla köksfönster. De varianter jag sett på nätet har varit gjorda av ett gammalt lampskärmsskelett, men det hade jag inget liggandes och jag ville också kunna bestämma storleken. Så här gjorde jag!

Du behöver:
– Stålgalge
– Grov ståltråd
– Avbitartång
– Grönt / granris/ eukalyptus
– Ett ljus

img_3970

Jag började först med att bända ut galgen, jag fick jobba endel med den och justera efterhand. Den blir inte helt perfekt men det är lite det som är charmen tycker jag. När jag fått den storlek jag vill ha slog jag ”knut” på stålgalgen och knipsade av överblivet.

img_3973
img_3974

Efter att galgen fått sin form, började jag jobba med den kraftiga ståltråden. Jag började med att vira den ca fyra varv runt ljuset. Både får att se att den blev rätta omkrets men också för att se hur många varv som behövdes för att ljuset ska stå stabilt.

img_3975
img_3976
img_3979

Det är nu jag tyckte det började bli lite bökigt och pilligt, nämligen att fästa ljushållaren i runda ramen. Eftersom jag virade ståltråden fyra varv runt ljuset så nyttjade jag två varv till att kila/snurra in mellan ”galgknuten” och sedan trycka till ordentligt med tången.

img_3980
img_3985
img_3983

Nu är det nästa klart och bara det sista piffet kvar, växter och ljuset! Jag hade ett par kvistar eukalyptus hemma så därför tog jag dessa. Kommer nog byta till granris när eukalyptusen börjar se torr och trist ut. Det gröna fäste jag med vanlig enkelt ståltråd. Klippte sex bitar och fäste på olika punkter beroende på hur ”vippig” jag vill ha det gröna. Där efter ett ljus, jag valde ett litet julgransljus som passade perfekt till min krans storlek.

img_3986
img_3987
img_3989

Lycka till om ni testar och gör roligare grejer av sånt du redan har hemma. Har du inte lampskärm eller galge, använde en ståltråd, en gren eller något annat som kan funka.

/Matilda

 

Inlägget LJUSKRANS TILL FÖNSTRET / LIGHT WREATH FOR WINDOWS dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *