Kryddad snaps: kanel och pomerans

snaps-pomerans-kanel
Hög tid att krydda brännvin om ni vill ha egengjord snaps till julafton! Här är den andra snapsen jag gjorde till knytisjulbordet vi var på i början av december: kanel och pomeranssnaps.

Du behöver:

– 4 dl okryddat brännvin
– två kanelstänger
– torkat pomeransskal (finns i kryddhyllan)

Gör så här:

Lägg ner kanelstängerna tillsammans med ett par bitar pomeransskal i brännvinet. Låt stå i rumstemperatur och smaka av efter 24 timmar. Pomeransskalet ger en stark beska om det får ligga för länge, så plocka bort skalet när ni fått bra smak från det. Kanelstängerna kan ligga kvar som fin garnityr i flaskan.
kryddad-snaps-kanel-pomerans
Ytterligare ett snapsrecept (som går väldigt fort!) hittar ni här: eukalyptuskryddad snaps.

Inlägget Kryddad snaps: kanel och pomerans dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *