Här kommer alla luckorna, på en och samma gång…

img_1512

Det gick ju kanske lite knackigt med de här luckorna så kan vi inte ta det som en liten mini-frågestund istället medan det ser ut såsom ovan här hemma..? Här kommer alla (de resterande) luckorna på en och samma gång.

Vilket personlighetsdrag har du som du kan se att du ärvt från dina föräldrar?

En hel del om jag ska vara ärlig och vissa saker mer från min mor och vissa mer från min far. Om vi tar de som är gemensamma för båda mina föräldrar så tänker jag direkt på envisheten, arbetsmoralen och det kärleksfulla.

Vad önskar du händer på nyår?

Jag önskar att vi får en fin kväll tillsammans med våra vänner. Att barnen får busa. Att vi får många skratt och att vi får en god bit mat i magen. Om vi lyckas planera riktigt väl så kanske kanske maten kan förtäras medan den fortfarande är varm.

Vad skulle du vilja lära dig/ lära dig mer av?

Hur man får barn att somna på kvällarna… Nä, skämt åsido… Det skulle nog vara den där förmågan att vara rapp som jag skrev om som svar på en annan fråga.

Hur ser ditt drömhem ut?

Det mest politisk korrekta skulle väl vara att svara ”vi bor i det just nu” men en stor dröm är nog att en dag ha ett stort sekelskifteshus med flera rum i fil och knarrande trägolv. Vi har mycket av det som vi drömmer om här hemma och jag trivs sååå bra och kniper mig själv i armen ibland för att vi får lov att ha det så här så pass tidigt i livet. Det ska mycket till för att vi skulle sälja och börja om (maken ligger nog lite närmare den tanken än vad jag gör) men vem vet, en dag…

Vilken tid i livet har varit din bästa så här långt?

Nu blir det sötsliskigt men just nu. Dels för att jag tror mycket på att uppskatta tiden man är i just nu, inte spendera för mycket tid i varken det förflutna eller det kommande, men också för att barnen är något jag verkligen drömt om och att få vara ”mitt i” denna delen av livet känns riktigt bra. Och det är inte bara för att jag är föräldraledig just nu utan jag har lyxen att ha ett jobb som jag trivs väldigt bra på som väntar där framme.

Vilken restaurang vill du besöka härnäst?

Oj… Nu tänkte jag spontant på ett restaurangbesök utan barn och det känns väldigt avlägset. Men då kan jag lika gärna dra på ordentligt – jag skulle vilja besöka någon av mina gamla arbetsplaster i Uppsala på Svenssons Krogar. För att se hur alla de nya restaurangerna ser ut och se om det finns något kvar som är sig likt.

Hur ser inventeringen i ditt liv ut med balansen mellan familj/kärlek/jobb/vänner/hälsa/självförverkligande?

En snabb inventering resulterade i att det är familjen som har en väldigt hög stapel på sitt uppmärksamhetskonto och resterande delar går lite på sparlåga just nu. Men också av helt naturliga skäl och samtidigt har jag en känsla av att det är precis så som det ska vara just nu. Jag upplever det som att man spenderar ett år (nästan) att vara gravid och allt vad det för med sig, sedan kommer ett år då man har totalt familje- och bebisfokus men att därefter kommer ett år med lite mer fokus på jaget och viet. Träna, jobba, få klä sig i finare och mer obekväma kläder, ha barnvakt och gå ut på dejt, eller kanske en fest och så vidare. Just det där med vännerna kanske sved mest i hjärtat – jag är nog ingen tokbra vän just nu, har bland annat flera minus i protokollet vad det gäller att svara i tid eller komma ihåg grejer.

Vad önskar du mer av 2017 som du saknat 2016?

Hmm… Här kommer jag verkligen inte på något. Jo nu! Vin minsann! Det har det ju inte blivit någonting av under 2016 så 2017 kan nog allt få bjussa på lite mer vin. Ammandes kommer jag nog inte vara hela året i alla fall.

 

Inte så väldigt politiskt korrekt sätt att avsluta ”frågestunden” med att ge svaret ”vin!” men så blev det. Och även om jag var ganska så dålig på att ge luck-svaren på rätt dag så var frågorna så pass intressanta att jag tänkte ha dem till en av lekarna på nyårstillställningen.

 

Detta är en del av Kajsons julkalender – vill du veta mer kan du läsa här

Inlägget Här kommer alla luckorna, på en och samma gång… dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *