Detox

img_1327

img_1328

Detox frukost, chia pudding gjord på chiafrön och sojayoughurt (vanilj smak) med valnötter och frysta bär. Ägg och the gjord på citron och ingefära. 

img_1303

 

Jag och Pär har börjat detoxa.

Vi gör ju det ca 2 ggr per år, och nu kände vi att några extra kilon har smugit sig på efter jul/nyår. Vi känner oss inte riiiiktigt i Maldiverna-form om vi säger så. Sen är ju fördelen med detox att man känner sig mycket piggare i kroppen. Huden får en bättre lyster, ögonen blir klarare och magen mår betydligt bättre. Sen är det såklart en bonus att kroppen blir slankare. Sen blir matsmältningen efter en detox mycket bättre.

Detox drycken köper vi i hälsokost butikerna, och jag tycker denna från ortis funkar bäst (jag har provat några) Man blandar 12 ml av vätskan med 1,5 l vatten och dricker jämt under dagen.

Sen är kosten väldigt viktig.

Man äter INTE:

 • Mjöl
 • Socker
 • Kaffe
 • Alkohol
 • Rött kött
 • Mjölk produkter
 • Salt
 • Kolhydrater
 • Halvfabrikat

Istället äter man:

 • Färska grönsaker
 • Fisk & Kyckling
 • Bönor
 • Kål
 • Morötter
 • Bär
 • Quinoa
 • Ekologiskt & närodlat
 •  Nötter
 • Örtte
 • Ägg

Tanken är att äta så ”rent” som möjligt och förutom detoxdrycken så dricker vi 1 L extra vatten per dag. Kroppen ska ju renas från ”skit” Biverkningarna är att man kan få huvudvärk, humörsvängningar. Och än så länge (vi har bara kört 2 dagar) så är det Pär som känt av det värst. Men han dricker ju också ca 10 koppar kaffe per dag jämfört med mina 1-2 koppar.

Det är väldigt skönt att göra detta tillsammans, inte bara pga att kroppsodörerna blir jävligt mycket mer illaluktande, men också för att det är rätt skönt att stötta varandra när man blir sugen på tex vin eller som jag just nu, choklad…… Jag har nämligen den där jäkla mensen och choklad är nåt som jag måste ha just då.

img_1329

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *