Dadelbollar

Dadelbollar

  • 20 dadlar
  • 5 dl havregryn
  • 3 msk kakao (testa gärna Kung Markattas)
  • 150 g smör
  • 1 liten nypa salt
  • 5 msk kaffe
  • kokos och strössel till garnering

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med havregrynen i en skål. Mixa ihop med mixerstav eller hushållsmaskin med knivar,
  2. Lägg i kakaon, kokosolja, en nypa salt och kaffet i skålen och fortsätt mixa ihop till en kladdig smet. Smeten ska gå att rulla bollar av, behövs så tillsätt eventuellt lite vatten,
  3. Gör bollar i valfri storlek och rulla i kokos eller strössel, eller gör som jag gjorde för vissa och blanda kokos med en liten mängd strössel och rulla i detta.

Har man en hushållsmaskin med knivar är nog det nog det allra lättaste att använda när man ska mixa dadlarna för det var lite halvkrångligt. Jag har ingen sådan men gjorde istället som så att jag mixade dadlarna med havregrynen så mycket jag kunde med mixerstav och sedan slängde jag i allt i min bakmaskin.

I originalreceptet använde de kokosolja istället för smör och detta ska jag testa nästa gång och se vad skillnaden blir.

Originalreceptet hittade jag här och har bara justerat litegrann.

 

Inlägget Dadelbollar dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *