BABYMOBIL – STEG FÖR STEG

Som ni nu vet så väntas en till MOE baby, men denna gången är det min, Matildas och Johans tur och det blir första gången. Väldigt spännande, läskigt och roligt på samma gång.

En rolig sak är att jag får en helt ny inredningsutmaning att bita i – att inreda ett barnrum eller som vi kommer ha det, en babyhörna i vårt sovrum. Det senaste pysslet har varit att göra en babymobil som kan hänga ovanför sängen. När jag kollat på nätet tycker jag att många är lite väl klumpiga för en lite baby och babysäng, så jag bestämde mig för att göra en egen helt enkelt. Inspirationen hittade jag hos superkreativa pysseltjejen Sandra Hjorts blogg.

Du behöver:

  • Garn
  • Virknål (jag hade 3.5 mm)
  • Kuddstopp
  • Brodyrbåge
  • Tråd och nål
  • Skruvkrok
  • VerktygJag började med att köpa garn i olika färger, virknål och kuddstopp. Det finns att hitta i vilken hobbybutik som helst, te.x. Panduro eller Slöjd-Detaljer.

Därefter började jag virka de små valarna, och detta var det mest tidskrävande och kluriga. Jag har inte virkat speciellt mycket utan är verkligen en nybörjare.  Jag gjorde om första valen 3-4 ggr innan jag fick kläm på det, men sen gick det som en dans. Det svåra var att få till bra storlek på valarna och att förstå Youtube-videon med instruktionen, du hittar den här.


Det jag gjorde sen var att ringa mamma och kolla om hon hade någon brodyrbåge över som jag kunde få till detta, vilket hon hade och skickade upp. Bågen delade jag på mitten med hjälp av en verktygskniv och hammare. Sen sandpapprade jag kanterna lite så den inte är vass.Därefter tog jag fram borrmaskingen och en liten borr (2 mm) och borrade ett litet hål i varje kant och ett i mitten på båda bågbitarna. Sen hade jag sån tur att jag hade kvar en liten guldig skruvkrok från ett annat projekt och den passade perfekt! Just dessa är köpta på Bauhaus, en ask med 10 st med måttet 8×4 mm. Jag skruvade helt enkelt bara igenom kroken i båda bågbitarna.Slutligen fäste jag en liten tunn tråd i varje vals nacke och band upp de i olika höjder på ställningen. Jag är riktigt nöjd! Nu ska bara babyhörnan på plats och mobilen ska hängas ovanför den lilla sängen : )

/Matilda

Inlägget BABYMOBIL – STEG FÖR STEG dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *