Eklektiskt hos What Decorates My Day

Homespos egen Emma Johansson från bloggen What Decorates My Day har gjort det till en sport att flytta till nya fina boenden. Homespo fick ett exklusivt besök i lägenheten i Nacka innan flytten gick vidare ännu en gång. 

Precis vid vattenbrynet i en enorm slottsliknande byggnad från 1898 ligger Emmas lägenhet. När det gamla kvarnhuset skulle ombildas till lägenheter köpte Emma och hennes sambo Mikael en på projekt och fick vara delaktiga i byggnationsprocessen.
– Eftersom huset är så gammalt så ville vi bevara det genomgående i hela lägenheten. Vi gjorde både kök och badrum i gammaldags stil. Nu är det väldigt poppis med den här stilen men när vi valde det så gick det knappt att hitta sådana inspirationsbilder på Pinterest, berättar Emma.

Emma Johansson

Hemma hos: Marknadskommunikatören Emma i en sekelskiftetlägenhet med maffiga industrifönster, som hon delar med sambon Mikael och sonen Carl-Philip. Tillökning väntas i vår.
Atmosfär: Med vinterns första snö yrande utanför fönstret var det härligt att få komma in i Emmas grönskande lägenhet.
Ha-begär: Designlampor, vintagemöbler och gröna växter.
Emma på Instagram: @whatdecoratesmyday

Vi valde att ha fönstret som sänggavel och då utnyttjar vi rummet bättre.

5 snabba med Emma

Att beskriva vår stil: Jag tycker det är så svårt att beskriva vår stil för vi har både gamla och nya saker. Men det är ju en eklektiskt stil med mycket auktionsfynd och mycket växter.

Min shoppingtaktik: Jag gör ofta spontanköp, det är ganska typiskt mig. Men vissa saker letar jag efter länge innan jag hittar rätt. Har jag snöat in mig på något så kan jag inte släppa det, samtidigt som jag vill att det ska kännas som ett fynd. Det mesta här hemma är gammalt så det blir mycket Bukowskis och Blocket. Min taktik när jag budar på grejer är att jag alltid brukar vara igång på slutet. En av de störiga som bara förstör de sista minuterna, ha ha.

Fyra favoriter här hemma:
* Vårt matsalsbord.
Det är ett specialbeställt bord av gammalt virke som kommer från någon gammal ladugård i Sverige. Det är gigantiskt och sjukt tungt så vi vet inte om vi kommer få med oss det när vi flyttar.

* Det stora svarta skåpet. Det är 100 år gammalt och lite halvskört så det blir också en utmaning när vi flyttar.

* Pia-lampan. En designklassiker som jag köpte på Blocket av en dam som hade flera sådana. Den hängde på hennes reklambyrå på 50-60-talet.

* Den stora spegeln. Jag var på jakt efter en stor spegel länge kan jag säga och de går ju oftast väldigt dyrt. Men den här är lite trasig upptill men jag tyckte bara den var fin så, så den blev inte så dyr faktiskt. Den är också jättegammal och har stått på något slott.

Detta kommer vi sakna med den här lägenheten: Badkaret helt klart. Carl-Philip älskar att bada.

Mina Stockholmsfavoriter: Jag gillar Pom & Flora och Vetekatten för fika. Och jag älskar ju växter så Christoffers Blommor på Söder är ett måste. Men stora fikonträd och sådant köper jag på trädgårdsmässor sista dagen, för då kan en köpa på sig träd från montrarna väldigt billigt. Tips!

Fixa stilen:

 

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Denna artikel innehåller annonslänkar.

Till Emmas blogg

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *