Intensiv dag och sötsug

Vi har precis landat bland soffkuddarna efter en händelserik dag. Den har inte varit riktigt som en vanlig måndag då det inte stod något babysim på schemat. Istället har vi haft massor av andra saker för oss, bland annat var jag och lilla loppan på besök på mitt jobb en stund på förmiddagen och därefter har det bara rullat på.

Under en intensiv dag är det också väldigt fint att ha barn. Vi landade här hemma på eftermiddagen (i ett nystädat hus, fortfarande en av de bästa sakerna vi unnat oss!) och smet snabbt upp till lekrummet där vi spenderade över en timme lekandes allt från pirater till fikakalas. Bra utbalansering helt enkelt.

Och en väldigt fin dag i all sin intensivitet.

Här i soffan försöker jag bekämpa mitt sötsug. Kan inte sluta tänka på bakverk, godispåsen som jag vet står nere i matkällaren eller varför inte resterna av glassen?

Har absolut ingen aning vart det kom ifrån. Visserligen försöker vi minska ner på det där sötsnaskandet överlag men det finns inte direkt något förbud. Just totalförbud kan jag ibland tycka får just den här effekten – att man inte kan tänka på något annat. Så därför tänker vi inte så.

Men just idag vill jag egentligen inte äta sött, utan sparar hellre det till annat tillfälle i veckan, så därför får jag fint jobba vidare med mitt aktiva beslut att inte öppna någon godispåse.

Tårtan som syns på bilden bakade jag till loppans tremånadersdag om jag minns rätt och hela inlägget hittas här.

Inlägget Intensiv dag och sötsug dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *