Pannkakor med Nutellafyllning

Pannkakor är absolut en av mina stora svagheter. Favoriten är nog amerikanska sådana med smör och sirap (ja, nyttigt är inte direkt mellannamn hos mina svagheter) men dessa (inte heller nyttiga) kommer inte långt efter och var på riktigt något av det godaste jag ätit.

Och trots sin onyttighet välförtjänt efter att ha baxat ut två små barn och en hund på promenad idag. Kan säga att vagnen inte rullade lätt i snöstormen och undertecknad som tycker att det mesta går att göra med två barn kan säga att jag nästan mötte min överman. En fullkomligt galen idé.

Tack och lov blev det harmoni igen när vi  var tillbaka hemma. Juni sov sin lunchvila i vagnen, skönt nedbäddad i overall och åkpåse, och då passade vi andra på att ha snöbollskrig och att kasta oss i snön.

Skulle ni också ha lite kaloriintag över någon dag och vill fylla detta med Nutella-pannkakor så gör så här:

Gör en sats pannkakssmet á amerikanska pannkakor: Blanda 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och en nypa salt. Vispa ner 2,5 dl mjölk, 2 msk smält smör och ett ägg.

Pensla en stekpanna med lite smör och klicka i vald mängd pannkakssmet (beror nu på hur stora man vill ha dem), låt grädda i några sekunder och smeta sexan på Nutella, täck därefter Nutellan med ett nytt lager pannkakssmet – vänd och grädda.

Det behövs inte direkt några fler tillbehör till dessa pannkakor men vi skar upp lite bananbitar för den som önskade. Och kanske främst för att bebisen kändes ”lite” för liten för pannkakorna så hon fick festa loss på banan istället.

Ät och njut!

Inlägget Pannkakor med Nutellafyllning dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *