DIY- BURKROSTNING / DIY- CAN RUSTING

vagg_001Jag har fått många frågor gällande den här ”krukan” i sovrummet. Det är en vanlig stor konservburk som jag gett en rostig look helt enkelt. I augusti förra året så gifte jag och Johan oss och till detta så rostade vi oändliga mängder konservburkar i alla storlekar. Det vi helt enkelt gjort var be alla vi kände spara konservburkar som vi sedan hämtade, rev av etiketter på och sedan ställde ut de, upp och ner, i ur och skur! Vi började samla nästan ett år innan, så de flesta av burkarna hade stått ute i både snö, regn och sol. Så med bra framförhållning krävs inte särskilt stor insats och enligt mig blir detta det snyggaste och mest naturliga resultatet.

Har man däremot bråttom så finns det lite genvägar, om än tidskrävande förarbete. Ska du bara ha några enstaka så är nedan sätt alldeles utmärkt, men när det handlar om större mängder som vi hade, så hade det blivit allt för bökigt.

  1. Rugga upp ytan med lite sandpapper för att rosten ska fästa bättre
  2. Blanda 3 dl ljummet vatten och ½ dl salt i en blomspruta
  3. Duscha bruken flera gånger om dagen
  4. Efter 2-3 dagar har burkarna fått en fin rostig yta

Det som inte funkar så bra är om man bara slänger ner burkar i en hink med vatten. Hela poängen är att det måste tillsättas syre för att få igång rostprocessen. Men vill du hellre doppa än duscha dina burkar så funkar det nog alldeles utmärkt.

Till bröllopet använde vi de rostiga burkarna till allt möjligt. Vaser/krukor, borrade hål i vissa så de blev ljuslyktor, ris som gästerna fick ta för att kasta på oss, hällde i såpa till såpbubblorna osv. Dessutom gjorde vi egna motiv av ”såpbubblepinnen”. Jag kan visa i ett annat inlägg om det är intressant?
Bara fantasin sätter gränser! Perfekt för många ändamål och därför kan man aldrig rosta för många : ) Vi tyckte att vi hade överdrivit men vi gjorde slut på alla utan problem. Lycka till!

/Matilda

 

Inlägget DIY- BURKROSTNING / DIY- CAN RUSTING dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *