Miljötips – vårda, bevara och uppdatera din befintliga garderob

Att vårda och uppdatera plagg och inredning som en redan har är väldigt snällt mot miljön. Som jag nämnt tidigare så är det, i de allra flesta fall, i tillverkningen av en vara som den högsta miljöbelastningen uppstår. Genom att ta hand om och uppdatera det vi redan har, istället för att köpa nytt, slipper en helt ny vara produceras.

Vårda och bevara

© Rania Rönntoft – Rowan Tree originals

Rania har skrivit ett väldigt läsvärt inlägg om hållbar konsumtion. Att tänka igenom materialval, färg och tidlöshet hos en vara innan inköp, så att den kan finnas i ens ägo länge. Hon har också skrivit om nästa steg – hur man tar hand om och vårdar sina ägodelar. Detta för att förlänga livslängden ytterligare.

Min bloggkollega Emilie har på samma ämne skrivit om sitt bästa secondhandfynd – ett par skinnstövlar som hängt med i 13 (!) år. Det bevisar ju verkligen att ett bra hantverk och lite extra skovård gör stor skillnad!

Uppdatera


Att uppdatera och förnya det som redan finns hemma och i garderoben är som sagt väldigt snällt mot miljön. Jag har till exempel satt nitar på mammas gamla jeansjacka och på en gammal sliten skinnjacka.

Sandra har skrivit en hel serie med tema upcycling som är så bra och inspirerande. Är så sugen på att göra ett eget set! Du hittar hela serien här!

Har du tröttnat på din soffa eller fötålj hemma? Klä om den! Ett nytt tyg kan verkligen lyfta en möbel. Här finns en nybörjaruide med tips och vad du ska tänka på.


Fler miljötips:

Mina bästa tips för att handla kläder secondhand
Säg nej till plastpåsar: byt till tygkasse
Handla textil secondhand

Inlägget Miljötips – vårda, bevara och uppdatera din befintliga garderob dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *