Skandinavisk trendkänsla i Sekelskifteslyan

I en drömlägenhet från 1898 med gångavstånd till både Göteborgs stadskärna och hamn har Madlen och Anton hittat hem. Här har paret inrett med en skandinavisk trendkänsla mixat med naturmaterial.

När paret köpte sin första gemensamma lägenhet blev det så bråttom att de fick slå till innan båda ens hade hunnit se den. Och efter några nya, ljusare golv och rivning av en vägg för att göra plats för ett stort middagsbord visade sig lägenheten bli en riktig fullträff.
– När vi skulle köpa så sa jag att jag verkligen ville ha en sekelskifteslägenhet för jag älskar de här ojämna väggarna och konstiga vinklarna och stuckaturerna. Vi trivs väldigt bra här, det är så skönt att kunna promenera överallt. Att bara kunna springa ner och köpa lite färska blommor runt hörnet. Och det är mysigt att bo nära vattnet. Vi älskar läget. Går en ut på vår balkong så hörs ingenting av staden, förutom färjorna som tutar ibland, berättar Madlen.

Madlen Hagström och Anton Mårdsjö

Hemma hos: Madlen Hagström och Anton Mårdsjö i en sekelskifteslägenhet ett stenkast från Göteborgs Hamn. Madlen jobbar som konceptkoordinator på Nilson Shoes och Anton jobbar på SEB.
Atmosfär: I denna rymliga lägenhet fick vi njuta av vårsolens första strålar och samtidigt fick vi en härlig dos av både storstadspuls och salta havsstänk.
Ha-begär: Mintgröna väggar, tegel, trärent och läderdetaljer.
Instagram: @madlenh

Detta är er första gemensamma lägenhet, hur gjorde ni för att få ihop era stilar?
Madlen: Vi tog inte med oss någonting från våra förra boenden utan började om på noll tillsammans. Sedan använde vi oss mycket av Pinterest och Hemnet och skickade bilder fram och tillbaka till varandra. Vi är Hemnet-knarkare båda två och är inne där hela tiden.
Men vi har samma smak som tur är. Om en tycker att samma saker är fina och blir inspirerad av samma saker så blir det ganska lätt att få ihop en gemensam stil.

Anton: Jag kan se om en lägenhet är fin eller ful men jag kan ju inte få den så här fin som våran lägenhet är nu. Det är Madlen som är idésprutan. Men vi köpte inte allt på en gång utan började med de stora möblerna först och sedan har detaljerna fått komma när vi har bott in oss lite och fått en känsla för vad som passar var.

Vad har ni för inredningsfilosofi?
Anton: När vi flyttade in var koppartrenden väldigt stor men vi hade både haft det så mycket i våra förra lägenheter så vi var trötta på det och kände mer för naturmaterial så som ljusa trärena möbler och ljust läder. Vår stil är nog skandinavisk och lite trendig och ganska minimalistisk. Jag avskyr verkligen när det är för mycket saker överallt.

Madlen: Ja, Anton är en riktig röjare och går alltid och plockar undan saker och jag gillar att torka av ytor så vi är en bra kombo.

Dela med er av ett inredningstips!
Madlen: Hitta saker med lite själ i som reflekterar er personlighet. Vår Bonjour-lampa känns väldigt passande eftersom min mamma bor i Frankrike och vi har även några personliga tavlor som min kompis har gjort. Och tänk gärna hållbart och långsiktigt. Om vi exempelvis skulle tröttna på våra stolar så kan vi alltid ha dem som utemöbler sedan istället. Och vår soffa har ett tvättbart och utbytbart fodral vilket känns bra eftersom en vit soffa annars kan vara lite utmanande.

 

Vad gör ni helst en ledig lördag?
– Då börjar vi med en sväng på stan och sedan tar vi en middag med kompisar här hemma och dricker lite vin och äter god mat. Detta är en väldigt social lägenhet. Annars brukar vi ta tag i våra liv och städa och tvätta och sådant, ha ha.


Madlen och Antons Göteborspärlor

Vår favoritrestaurang är Bord 27 på Haga Kyrkogata. Det är verkligen världens bästa restaurang. Gå dit om du vill äta väldigt vällagad och rolig mat. Vi brukar bara beställa in massor av förrätter att dela på för en vill gärna prova lite av allt. Annars gillar vi Market i Rosenlund och Bar Piccolino – en supertrevlig liten kaffebar, nästan som ett hål i väggen bara där en kan ta en god kaffe i solen på våren. Sedan älskar vi att strosa i Saluhallen. Om en vill åka på utflykt utanför stan så är Gunnebo Slott jättemysigt på sommaren och Masthuggskyrkan i solnedgång är också ett riktigt smultronställe.

Av: Emilie Cederquist Foto: Rebecca Centrén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *