En vanlig tisdag med ovanliga inslag

Idag har det spenderats lite tid på Öppna förskolan, promenerats, hoppats i studsmattan i full vinterutstyrsel, förundrats över den där snön, lagats storkok, tränats och så har jag tittat på den här bilden från i söndags säkert tusen gånger.

Hon i full fart och jag som skrattar åt något roligt hon sagt, en väldigt vanlig syn här hemma vill jag lova.

Så kom jag att tänka på de där sakerna jag kanske inte förväntade mig när jag tänkte hur det skulle vara att bli förälder.

Hur mycket tid man skulle spendera på golv

Det handlar ju om att ha så lite fallhöjd som möjligt för att hålla de små liven i säkerhet. Därav spenderas en väldig massa tid på golvet. Så mycket att jag direkt gick och satte mig på golvet när jag kom innanför dörren hemma hos Rebecca sist. Saken var bara den att jag inte hade några barn med mig…. Arbetsskadad?

Hur många smaker man skulle få uppleva 

Allt som serveras mina barn smakar jag av först. Antagligen från början för att känna av så det inte brännskadas eller så att något inte är… giftigt…? Jag vet inte. Så det provsmakas gröt, smoothies och annat helt ok-smakande. Men så har min äldsta dotter nyligen utvecklat ett eget intresse för att göra ”häxsoppor” vilket innebär att hon står och gör soppa av vatten och diskmedel i vasken samtidigt som jag lagar mat. Och precis som vi smakar av min mat så… får jag smaka av de där häxsopporna… Jajemen…

Hur man skulle ändra sitt perspektiv 

Visst lite hade jag nog allt koll på att ens perspektiv skulle ändras i vissa delar, men sedan att man skulle tänka att fyra timmars sammanhängande sömn utgör ”en bra natt” eller att ett bad i ett helt vanligt badkar kan kännas som att gå på spa. Idag såg jag en mamma som puttade en vagn framför sig, med en strax-under-året-bebis i, och drog en resväska efter sig. ”Jobbigt!” hade jag nog tänkt för några år sedan, nu tänkte jag mest på hur piffad och välsminkad hon såg ut och tänkte ”you go girl” eller kanske något mindre klichéeigt, men stort cred liksom.

Och så undrade jag vilket tricks hon körde. Var det Babblarna på Youtube?

Inlägget En vanlig tisdag med ovanliga inslag dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *