DIY ängvas


Nu har jag äntligen fått tummen ur och pysslat ihop en egen ängvas! Jag hittade två skålar på loppis för länge sedan i två olika storlekar, som jag tänkte skulle passa perfekt till ändamålet. Jag letade först länge efter klöverplåt, alltså sån plåt som redan satt utanpå skålarna, för att ha inuti där blomstjälkarna kunde sticka ner. Men jag fick inte tag på något, så jag lade ner den idén. Så, när jag var hemma på Tjörn under påsk drog jag fram ståltråd och en tång, och satte igång att göra en egen typ av hållare till blomstjälkarna. Det syns inte jättebra på bilderna (det blev inte särskilt snyggt heller, men tanken är ju att blommorna ändå ska dölja), men jag började med att göra en cirkel av ståltråden som fick plats i skålen, och gjorde sedan en massa öglor i olika storlekar inuti ytterringen.

Detta var alltså den lilla skålen, och har den stora kvar att göra något med. Är fortfarande sugen på någon slags plåt, men jag får se om jag kan få tag på nått snyggt, och gärna spillbitar!

Inlägget DIY ängvas dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *