Unicornfudge

Vi har fortsatt på samma tema som glassen vi gjorde HÄR och gjorde enhörnings/regnbågs/vad man nu vill kalla dem-fudge. Det här är ju barnsligt roligt och så blir jag alldeles varm i hjärtat när stora loppan känner igen temat och blir glad.

Inspirationen hittade jag på Pinterest men då jag inte riktigt lyckades få klur på receptet (var så svårt att översätta ounces och dylika ting och vissa ingredienser finns nog knappast här) så kom jag på att jag kunde använda Jennys recept för tomteskumsfudge men ersätta tomtarna med marshmellows.

Så här: blanda 50 g smör, 2 dl socker och 1 dl grädde i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg i 12 stora marshmellows. Låt småputtra lite och ta sedan av plattan. Rör ner 150 g vit choklad.

Häll upp i fem olika skålar och tillsätt karamellfärger. Här lärde jag mig den goda läxan av att hejda sig lite. När vi gjorde glassen så behövdes det en hel del karamellfärg för att få till en fin kulör, men här var det minsann tvärtom. Så nästa gång ska jag bara ta någon droppe färg i varje skål.

Häll upp en en långpanna, häll i lite olika lager, och snurra sedan runt lite med en grillpinne. Vill man så kan man dekorera med lite färgglatt strössel. Sedan in i kylskåpet och låt stå tills den stelnat.

Vi gjorde vår redan i förrgår och sedan har den få stå till sig och nu (äntligen, enligt min dotter) är det lördag. Hoppas att ni får en fin sådan!

Inlägget Unicornfudge dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *