Det grönskar

En ganska så väl tilltagen eucalyptus står nu ingår hall och den släpade jag med oss hem när vi var och storhandlade i helgen. Här hemma ligger nämligen en väldigt bra blomsterhandel precis vid en av de stora mataffärerna. Blir lätt att en passar på att ta en inspirationsrunda.

Jag har varit förtjust i eucalyptusen sedan trenden tog oss med stormsteg och är fortfarande precis lika förtjust. Dock ska den nog få flytta utomhus lite senare, ville bara njuta av den lite här inne först (och samtidigt följa floristens råd).

Annars har vi idag varvat den stora loppans första springlopp (fina fina pedagoger vad ni gör för våra barn…) med att åka till bilbesiktningen (den utmaningen med två barn…) och däremellan vara utomhus precis varje sekund som gick.

Solen strålade och jag tror inte gradantalet gick under 20 grader på hela dagen – dra mig baklänges så härligt vi haft det.

Mindre härligt var kanske att barnen bestämde sig för att slå på någon form av turbo precis kring läggdags och den stora loppan somnade inte förrän strax innan klockan slog tio nu på kvällen.

Inte så tacksamt när det sammanfaller med att pappan i familjen är på vift och mammans energi går på sparlåga efter ”några” timmars ensamarbete.

Till slut avbröt jag alla former av läggningsförsök och förmaningstal och tog ner oss alla i vardagsrummet igen – där röjde vi loss i kuddhögen, åt banan och läsa små Pixi-böcker. Kanske inte det mest pedagogiska, men stämningen blev bra mycket lättare i alla fall.

Inlägget Det grönskar dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *