SOMMARFINT PÅ BALKONGEN

I samarbete med Flower Republic:
Då var det dags att ta tag i balkongen nu när sommaren äntligen börjar infinna sig! Det har ju varit lite varierande väder under maj, så balkongen har snällt fått stå och vänta. Som ni ser har vi en underbar utsikt över vattnet, så balkongen förtjänar verkligen lite mer växtkärlek. Här tillbringar vi mycket tid på sommaren och det blir ganska mycket grillande. Vi får nämligen grilla med vanlig kolgrill på balkongerna, otroligt härligt!

Tidigare år har jag odlat lite egna örter, tomater, chili och annat, men i år känner jag bara nej, jag orkar inte. Det enda jag gjort är att jag planerat ett gäng luktärter som håller på att ta sig, en kruka persilja och plocksallad, that´s  it!
I år blir det fokus på blommor istället och Ewa som driver blomsterbutiken Flower republic på Liljeholmen här i Stockholm och som är en klippa av rang lovade hjälpa mig. Ewa är ett bra exempel på en person som jag fick kontakt med via Instagram och som nu blivit en polare som jag hörs med då och då, så roligt!

En väldigt varm fredagseftermiddag i förra veckan gjorde vi slag i saken och här kommer resultatet av den dagen! Vårt fokus var växter och sen är tanken att jag och Johan även ska byta ut möblerna till lite härligare hängmöbler, men det får bli ett senare inlägg. Detta är bilderna som Ewa fick av mig för att få en uppfattning om hur balkongen ser ut just nu. Inte så skojsigt som ni ser :/ Ett dött citronträd och massa tomma krullar och ett armeringsjärn som spaljé som vi satte dit första sommaren i lyan.


Jag tog bilen och brassade över till Liljeholmen och mötte upp Ewa i butiken. Hon har redan innan tänkt till på vilka växter som skulle passa vårt läge på balkongen (eftermiddag och kvällssol) och färgkombinationer. Och ojojoj, vilket fröjd det var att se dessa växter! Kolla bara vilka underbara färger hon plockat ihop.


Mest blommor som ni ser men också lite örter. Ewa hade valt ut basilika, oregano, dragon och mynta. Perfekt kombo av vad vi använder också. Finns det något mysigare än att kila ut på sin balkongs eller i landet och hämta lite tillbehör till käket!?

När vi kom hem till Fredhäll började Ewa fiffa bland vår snittblommor hemma samtidigt som jag fixade fika. Alla vaser inne fick sig en uppfräschning, lycka! Sen var det dags att kavla upp ärmarna, Ewa dök ner på balkonggolvet och började rodda. Märks att hon är grymt erfaren om jag säger så : )

Och kolla in hur underbart det blev!


Balkonglådorna fick silvergirlang och rosa/nude-färgad tvillingsporre blandat med skir snötörel.
Tog lite fler bilder i kvällssolen och denna prunkade balkong gör mig verkligen lycklig!


Jag har dessutom fått lära mig en heldel om hur jag ska sköta växter, varför man ska planera om och hur stora krukor som behövs. Från och med nu ska jag bara investera större krukor för balkongen och kanske ge mig på att plantera om lite längre fram. Tänk när allt detta har fått växa på sig lite, vilken oas!


Tänk när alla växter växt till sig lite och klematisen ringlar sig runt armeringsjärnet, kommer bara bli vackrare och vackrare. Jag rekommenderar verkligen alla att besöka Ewa i hennes butik Flower Republic!

/Matilda

Inlägget SOMMARFINT PÅ BALKONGEN dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *