Varför skriker hönsen så?

Den första semesterveckan startar så fint. Sol, ledig tid med dom små kärleksbarnen, ja resten av familjen med förstås. Vi sover i rentvättade vita lakan och äter så många jordgubbar vi kommer åt. På morgonen plockar vi varsin skål med vinbär att ha i youghurten. Barnen jagar katten som kommer undan med nöd och näppe. Sedan häller vi kaffe på termos och åker mot vattnet. Idag har vi varit vid ett stort växthus precis innan Ulvön vid Ljungkile, väldigt barnvänligt och mysigt. Inte perfekt, men så mysigt. Jag hörde hur hönsen nästintill skrek när jag stod i den lilla ekobutiken och betalade min urna till kruka, när jag senare gick bort för att höra vad som pågick insåg jag att det var min lilla 1,5 till lintott som hetsat upp dom så, han är galen i djur och kan förmodligen med kärlek skrämma dom till döds. Vi måste öva mer på viskningsleken. Ser ni dessa tunga keramikhuvuden som låg på betonggolvet i växthuset? Fina tycker jag.

Hand i hand söver vi sedan barnen i vagn på grusgång… och ikväll vågade jag putta på dörren till ödehuset. Jag ska erkänna att jag blev något besviken då där var helt rasat och trasigtoch svårt att utläsa någon livshistoria.

Inlägget Varför skriker hönsen så? dök först upp på Pernillas Interiör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *