Loppis Högaskog

Jag har redan hunnit med många olika loppisar under semestern. Loppisar i bygdegårdar, gamla stall och lador. Många med vackra omgivningar och fint utplacerade fynd. Men först när jag hittade till loppis Högaskog i Stora Höga åkte systemkameran fram eftersom det var för fint för att inte dokumentera.

Loppisen är inkvarterad i en gammal stuga jämte boningshuset och rummen är inredda som om någon faktiskt bodde där: glas, porslin och prydnadskuddar i finrummet, köksattiraljer och hemgjord rabarbersaft i köket, lektyr och leksaker i de små intilliggande rummen.  Lite som att besöka en bygdegård, fast om du hittar något fint kan du köpa med det hem.

Många ideér fick jag med mig också. För hur fint att måla insidan av vitrinskåpet i blått?

Och när man tror att man har tittat klart på alla fina ting inser man att det också går att dra ut lådor och öppna skåp för att där hitta ännu fler fina saker att titta igenom.

De här snidade ljusstakarna mot den råa timmerväggen åker rakt in i min inspirationsmapp!

Detsamma gäller hyllan på väggen i grovhallen där sockerskålar och tekannor står: en gammal byrålåda som fått byta miljö. Älskar verkligen detta återanvändningstänk, en så stark kontrast till köp-och-släng kulturen. Ska rädda varenda trasig byrå jag hittar från och med nu! Haha. Ägarna berättade också att de från början startade loppisen eftersom det var så mycket saker kvar i husen efter tidigare ägare som de inte bara ville slänga. Tänk om alla kunde tänka lite mer så!

Är ni i krokarna är adressen till loppisen Högaskog 102, Stora Höga. De finns också på instagram: @Loppishogaskog. Verkligen värt ett besök!

Inlägget Loppis Högaskog dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *