I Petras orangeri

Ja ni, hade jag inte varit så ”projekt-trött” som jag fortfarande är efter vårt utbygge förra året så hade jag varit bra sugen på ett orangeri just nu. Petras… eller Petras och Daniels (kanske man ska säga för rättvisans skull) var magiskt.

Att säga att Petra har den där fingertoppskänslan är nästan en underdrift och det förvånar kanske föga att hon jobbar med inredning till vardags?

Vi bjöds på fläderbubbel och plock som start. Fläderbubblet hade Petra komponerat ihop genom att frysa in koncentrerad flädersaft (egengjord) och mixa till och sedan lägga cirka en matsked i botten av varje glas och sedan fylla på med cava och en myntagren på det.

  

Och så var det det där med detaljerna. En börjar ju drömma både om att odla och att städa när man ser sådant här.

Och till det extra roliga var att Petra hade bjudit in oss, ett gäng tjejer som egentligen inte kände varandra sådär väldigt väl. Och vi var till och med flera av oss som var helt nya för varandra. Den gemensamma nämnaren var att alla bodde relativt nära varandra i Valje, förutom jag som bor andra sidan gränsen och inne i ”stan”.

Ett väldigt inspirerande sätt att bjuda in på. Och så satt vi där och pratade och pratade och pratade. Jag tänkte flera gånger ”nej, men nu måste jag verkligen cykla hem”. Men inte förrän klockan närmade sig 03 trampade jag hemåt.

Det gick för övrigt dubbelt så fort att cykla hem som att cykla dit, någon var ”något” mörkrädd. Hjärtat bankade och benen var som spaghetti efter den lilla turen.

Tack, tack och tackelitacktack för inbjudan – vilken kväll det blev!

Inlägget I Petras orangeri dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *