Ikväll har vi ätit så gott hos svärmor, det är verkligen lyx att slippa laga mat tycker jag. Hemma hjälps vi åt med matlagningen även om Johan tar ett större ansvar för maten, och än mer nu när jag rätt ofta sitter fast i soffan: )
Johans mamma hade handlat grönsaker i gårdsbutik på vägen hem, mer smakrikt och närodlat går inte att få. Så idag blev det en så himlans god rödbets- och chevrémix med ruccola och valnötter. Smaken på rödbetorna är något helt annat än de vi handlar på ICA hemma i Stockholm. Till rödbetorna blev det torskrygg, bacon och kokt färsk potatis, somrigt härligt!
Som om det inte var nog, slängde hon ihop en blåbärspaj som bara var så god. Jag åt, i vanlig ordning, för mycket och mådde nästan lite dåligt efter. Jag gissar att jag äter lite för fort numera för att hinna med en måltid ostört, det får sina konsekvenser: )
Jag frågade om jag fick dela med mig av receptet och det fick jag, så här kommer det!
– Bär som täcker botten av pajformen. Ett tips om du inte har tillgång till att plocka blåbär men har en härlig trädgård, blanda rabarber och jordgubbar.
– Blanda 1/2 dl potatismjöl och lika mycket strösocker. Strö över bären.
– Dra ihop 1 dl socker, 3 dl havregryn och 3 dl mjöl. Smält samtidigt ca 200g smör som du sedan geggar ihop med blandningen av torrvaror.
– Lägg smeten över bären och låt stå ca 25 min i ugnen på 175 grader.
– Servera på fina loppisfat med vacker sked och ihop med en kall vaniljsås!
Smaklig spis!
Matilda
Inlägget SVÄRMORS BLÅBÄRSPAJ dök först upp på MOE of Sweden.