Dröm inte om perfektion

Många av oss finner det vid havet, i skogen eller på landet. Det finns inget som stör oss, det är bara ljuden från naturen,  den imponerande känslan av att naturen är mäktig, vacker och stärkande och allt annat känns överflödigt. Det handlar om att skala bort det överflödiga och omge sig av saker som stärker en och får en att njuta av livet. Det handlar om att göra det bästa av det man har, inte att drömma om perfektion. Att njuta av det man har och göra det bästa man kan. Lyckan är flyktig, det vet vi alla som tröstat oss med något fint och som sedan insåg att saker inte kan bedöva känslor.

Fokus ligger på att värna om det som är av bra kvalitet som tillåts åldras, personligt, organiskt och i stunden. Helt annat mot hur många av oss lever i dag med fokus på teknik, kopior, massproduktion och en strävan av att allt alltid ska se nytt ut. Dagens samhälle är uppbyggt att så att vi hela tiden ska sträva efter mer och att först när vi når perfektion så blir vi lyckliga. Vi ska köpa många saker med kort livstid för att vi ska kunna skapa ett behov snart igen. Och ingen är perfekt. Många av oss tänker inte på det alls eller kanske bara ibland, vissa av oss är väldigt medvetna. Det är så enkelt egentligen, att shoppa mindre och ha en tanke på att ta hand om sina plagg, att ha en tidlös stil och att spara till saker istället för att nöja sig med kopior som massproducerats. Samtidigt väldigt svårt att inte falla för det senaste och inspireras och kopiera, att köpa en väska för 249:- istället för det tiodubbla som håller i ett århundrade. För vi vill ha det nu. Du kanske inte behöver en väska alls? Jag kanske kan vara lycklig med en tygpåse i oblekt bomull?

Livet handlar om acceptans. Vad vi har och ta hand om det. Att känna efter vad man vill få ut av livet, hur jag vill känna mig i mitt hem och sluta sträva efter lycka och de perfekta. Som man redan upptäckt i livet så varar ingenting för evigt och vi bör lägga fokus på att njuta av nuet. Alla har en hörna i huset som är lite skämmig, ett orenoverat badrum i 90-talskakel, eller något som liksom inte alls får komma med i bild på instagram, bloggen eller pinterest. Kom ihåg det!

”Människor förkastar det som de skulle kunna få när de kräver perfektion, något som de aldrig kan få, och när de söker efter denna perfektion på platser där de ändå aldrig kan finna den”

                                                                           Edit  Schaeffer

Inlägget Dröm inte om perfektion dök först upp på Odds & Ends.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *