Nya kombivagnen Lively från Petite Chérie

[contact-form]

Inlägg i samarbete med Jollyroom


Jag har fått testa den helt nya vagnen Lively ifrån Petite Chérie.

Vår son Alfred som redan snart har blivit 5 månader (vad hände med tiden liksom?) är en väldigt nyfiken liten kille som vill ha full koll på omvärlden runt omkring honom. Liggdelen i vår nuvarande vagn blev ganska snabbt tråkig och han blev missnöjd och ville sitt/ligga upp. Jag har aldrig tidigare testar någon kombivagn men jag är väldigt positivt överraskad, speciellt när man har ett barn som både vill sitta och ligga.

Snabbfakta:

– Kombivagn (menas att vagnen inte har separat ligg och sittdel utan vagnen görs lätt om till sittdel ifrån liggdel)

– Från nyfödd upp till 2-3 år (15 kg)

– 4 st rejäla och luftfyllda hjul (framhjul svängbara)

– Vändbar sittdel

 

Det första intrycket av vagnen är att den är väldigt estetiskt fin, fina detaljer och smakfulla färgval. Den känns inte så plastig utan snarare lite lyxig med det läderbeklädda handtaget och frontbygeln. Vagnen finns i svart men jag valde denna fina grå.

Liggdelen är rymlig och själva sittdynan blir som en mysig madrass. Man kan ju själv välja om man vill ha bältet på eller av i detta läge. Det som är ert stort plus är att liggdelen kan vinklas lite och få lite lutning vid tex förkyldning då barnet behöver ligga lite högre med huvudet.

Vill man nu byta till sittdel så görs det med en superenkel manöver som tar bokstavligt talat en sekund. Under själva sitsen så drar man i ett handtag och vips så är det en sittvagn. Likadant åt andra hållet så blir det en liggvagn igen.

Själva sitsen kan sen regleras med ett annat handtag från helt liggande till helt upprätt sittande. Helt fantastiskt smidigt! Sen går även fotstödet att reglara både helt upp och rakt ned. Suffletten går även att göra extra lång så att barnet inte får någon sol i ögonen.

Vi bor ju i skärgården med skog och stränder precis runt huset och här funkar det inte med nån rapplig vagn och små hjul. Denna vagn har stora luftfyllda hjul som lätt tar sig fram över rötter och i sand. Fjädringen är väldigt bra och barnet följer med i alla rörelser utan att det blir för stötigt. Innan har det endast funkat med terrängvagn hos oss så är väldigt positivt överraskad! Det enda negativa när man kör i terräng är att handtaget känns lite löst, som att det nästan ska gå av men det är nog bara en vanesak.

Jag som är lite designnörd fullkomlig älskar när man fixar smarta och snygga lösningar. Den lilla pumpen för att pumpa hjulen är förvarad i en snygg och diskret liten påse i korgen under vagnen. Me like!

Det enda jag har att klaga på när det gäller denna vagn är att den inte blir så liten när man fäller ihop den och tar endel plats i bilen. Har man så mycket smart finess i en och samma vagn så kanske man inte kan begära det!

Vagnen hittar ni här och just nu så har Jollyroom ett specialpris på denna vagn!


Tryck gärna på lilla hjärtat om ni gillar den här typen av inlägg! ❤️

Inlägget Nya kombivagnen Lively från Petite Chérie dök först upp på Josefin Netz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *