Vi ska flytta

Hej

Jo, det är sant, vi har köpt hus. Detta är bland annat det spännande jag hintat om senaste dagarna.

Idag skrev jag och Pär kontrakt på vårat nya hus. Ett helt underbart nyrenoverat svart 1-planshus inne i Borlänge.

Eftersom vi hyr huset vi bor i nu så har dessa tankar funnits ett bra tag. Och även om vi ääälskar huset vi bor i nu så är det såklart mer ekonomiskt att äga ett eget hus. Och under den här sommaren så känner vi att trädgården är för stor för oss. Vi är verkligen inga trädgårdsmänniskor, vi får bara dåligt samvete av trädgården, rabatten och gräsmattorna. Det är mysigt, absolut. Men den här semestern tex, den tillbringade vi på Cypern och i Gävle. Vi var 3 dagar under 4 veckor i huset i Dalarna. Som sagt, bara massa dåligt samvete.

Och vårat nya hus har exakt 0 grässtrån. Det är stenlagt på hela framsidan och innergården och en gigantisk altan på baksidan. Huset är perfekt compact living med 4 sovrum till var och en av oss och stora sällskapsytor till middagar och matlagning. Stort badrum med dubbeldusch.

När vår hyresvärd höjde hyran här i våras så började vi kolla runt på riktigt efter nåt eget. Att han höjde är inget konstigt alls egentligen eftersom vi haft jätte låg hyra länge. Men Erik vill såklart kunna underhålla huset eftersom han nån gång vill flytta tillbaka. Så vi förstår honom fullt ut, och han oss att vi väljer detta.

Det roliga är att jag är uppvuxen på samma gata och mina föräldrar bor tvärs över gatan. Det ser jag som en stor fördel (kan såklart bli svinjobbigt också, hahaha)

Så nu får ni hänga med på lite nya inredningsideer, färgval och möbler här på bloggen.

bilderna är från hemnet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *