Vår söndag

Efter en start med fotbollsträning för stora loppan var vi så i gasen över det fina vädret, som var i stark kontrast mot veckans alla regniga dagar, att vi åkte till stranden direkt efter träningen.

Juni var helt begeistrad över det här med att hennes föräldrar sprang runt på stranden och försökte få upp en färgglad prasslig sak i luften.

Medan hennes storasyster hellre roade sig med att klättra på klipporna och att lära sig hur man hockeystoppar i sanden och därigenom skvätter ”lite” sand på mamman i familjen.

Så åkte vi hem och plockade den första skörden av våra äpple. Andreas körde på tekniken klättra-upp-i-trädet-och-skaka-ner-äpplena och jag tror aldrig att jag hört Althea skratta så mycket som när hennes pappa stod i ett träd och äpplena ”regnade ner”.

Sedan lagade vi kronärtskockssoppa till middag och mer om denna kommer för hela anledningen till att vi lagade denna just idag var för att min vän Kristin efterfrågat ett blogginlägg och recept på denna soppan som vi bjöd dem på i somras. Eftersom jag sällan (läs: aldrig) håller koll på hur jag gör saker när jag gör saker så fick vi helt enkelt provlaga oss fram på nytt.

Vi var inte helt nöjda med vindarna vid första försöket med draken så vi tog oss faktiskt till två olika stränder idag. Den senare hade en aningens annan vindstyrka – härligt nog!

Och så från ingenstans blev Althea sjuk framåt kvällen och jag bäddade ner henne på soffan och försökte locka med varm choklad och ett försök att rita fram björnfötter med svart karamellfärg.

Nu har vi landat en stund i soffan, med Suits på TV:n, och snart är det dags att ta några sovtimmar som uppladdning för en ny vecka.

Inlägget Vår söndag dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *