SÖVNING OCH KVÄLLSRUTINER

I samarbete med Färg och Form Sweden

Dessa två älsklingar! Det är något speciellt med pappor och små bebisar. Johans händer på denna lilla människa får mig att smälta varje gång.

Iris har sen ganska lång tid tillbaka haft ”rätt” dygnsrymt, dvs. sover när det är natt och är mer vaken på dagarna. Det är väl på gott och ont det där. Lite egentid för min del men bra nätter och vettig sömn är såklart lyx! Vi försöker ha någon form av kvällsrutin för henne som vi försöker påbörja senast 19.30 annars blir hon för trött, men emellanåt blir det ett par timmar senare beroende på sömnen under dagen. Då byter vi blöja, släcker ner och tar på pyjamasen. Denna pyjamasen har vi använt så mycket de senaste veckorna och den är utslutande bäst! Ett nattlinne eller sovpåse från Färg och Form Sweden som hon kan sprattla fritt i men ändå ha benen täckta genom att dra ihop ett litet snöre nere vid fötterna. Jag älskar det och det verkar hon också göra! När pyjamasen är på så är det skump i baken och nynnande på en melodin som vi kört på, vi börjar bli lite trötta på den ja..:)Hon brukar somna runt 21-22.30 och sova till 03.30-04.00 för lite mat och sen somna om. Då brukar jag liggamma för att göra så lite sak som möjligt av det. Vi insåg inte från början hur fantastiskt bra vi haft det med hennes nätter och har egentligen inte lidit av något sån där extrem trötthet (även om man såklart aldrig är utvilad). Det som varit vår utmaning är att få henne att somna i egen säng, som vi haft det nu har jag eller Johan skånkar runt henne i famnen tills hon somnat, alternativt så har hon fått liggamma till sömns och sedan har vi försökt lyfta över henne till sin säng (misslyckats fler gånger än lyckats och därmed blivit kvar i vår säng). Men nu har det ändrats lite, hon drömmer och bearbetar mer på nätterna vilket innebär att hon flänger runt som en elvisp i sängen och stör både min och Johans sömn. Hon själv sover och det verkar inte bekomma henne ett dugg ? Så i förra veckan bestämde vi oss för att alla sovstunder ska ”nattas” i hennes säng och att vi får försöka att inte ge med oss. Inte helt enkelt, hon skriker och är allmänt missnöjd till en början men vi har försökt att hålla i att hon får ligga kvar med vår hand på sin rygg, vaggandes av säng och sång samtidigt, puh! Men då lyckas vi fler gånger än att inte gör det. 

Hur gör ni med nattning, rutiner och sömn?

Kram på er!

Matilda

 

Inlägget SÖVNING OCH KVÄLLSRUTINER dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *