Monthly Makers Inredning: Lampa av återanvänt material

Det är dags för mig att visa vad jag har fått ihop till månadens Monthly Makers! Denna gången körde jag faktiskt på min första idé. Låt mig ta er tillbaka…

…Till för typ ett år sedan när vaktmästaren var här och bytte ut vår badrumslampa (OBS att det var hela lampan med sockel å allt, inte bara glödlampan som han bytte ut haha) och lämnade kvar den gamla glaskåpan. Den kunde jag ju naturligtvis inte bara slänga utan har sparat den i väntan på inspiration. När det sedan var dags för månadens tema hade jag också Sandras bordslampa i bakhuvudet som inspirationskälla och bestämde mig för att göra min egen variant, endast i återanvänt material. Och ovan ser ni resultatet!

Till detta behöver du:

– Glaskupa
– Lampfot + glödlampa
– fuskskinn
– hårt papper, måttband och sax

– Så här gör du:

Mät omkrets + höjd på gängorna på glaskupan (den smalare, undre delen) och klipp ut en lika stor bit hårt papper. Klipp sedan ut en likadan bit i fuskskinnet, men låt den biten bli ca 2 cm bredare än pappersremsan. Limma på fuskskinnet på pappersremsan och sätt sedan remsan runt gängorna, så att de täcks. Limma ihop skarvarna på baksidan.

Placera glaskupan över glödlampan. Tänd och beundra!

Svårighetsgrad 1/5 (om en räknar bort svårigheten med att hitta en passande lampfot på loppis ;))


Obs! Var alltid försiktig med lampor om du använt material som kan vara brandfarligt. Använd glödlampor som inte blir varma, och lämna inte en lampa påslagen när du går hemifrån.

Jag älskar att tända upp små ljuskällor hemma istället för att slå på taklampan, och jag blev väldigt nöjd med detta nytillskott i lampväg. Priset för lampan landade på typ 30 kronor, vilket ju också känns bra och billigt!


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. 
Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I september är temat ”inredning” och Emilia är värd. Kommentera hennes inlägg HÄR med en länk till ditt bidrag senast den 28/9 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är
AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJuliaMikaelaRuthStinaWilda och jag. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Inlägget Monthly Makers Inredning: Lampa av återanvänt material dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *