IRIS RUTINER

Sakta men säkert börjar vi få till lite bra rutiner för Iris här hemma, speciellt morgon och kväll! Jag tycker att det har varit svårt att hitta ett bra flow under dagarna så varken hon eller jag blir uttråkade men det kommer efterhand som dagarna går.

En anledning till att det varit svårt med morgon- och kvällsrutiner har varit för att Johan som är Polis, jobbar tre-skift och då är det väldigt svårt att sätta rutiner när man ena dagen ska försöka låta honom sova efter ett nattpass eller själv försöka sova när han drar tidigt på morgonen vid dagpass. Det finns såklart för- och nackdelar med skiftjobb när man har barn, som tex. att vi oftast haft flera dagar ihop när det väl är ledigt, men när det kommer till just rutiner så är det inte helt enkelt. Därför känns det så himla bra just nu, för i måndags började Johan på sitt nya jobb, blev klart i somras och det har sedan dess känts långt borta, men nu är det alltså i rull! Han är fortfarande Polis men ska nu jobba som lärare på Polishögskolan. Det innebär dagtid och mån-fre, låter kanske inte så speciellt men för oss är det verkligen det! Att få alla kvällar, helger, röda dagar och högtider tillsammans är lyx!

Tillbaka till tråden som inlägget skulle handla om : )
Tänkte dela med mig lite av hur dagarna i grova drag ser ut för Iris och mig.

 

Favoritleksaken, en enkel träring med två kulor som slår mot varandra när man skakar på den : )

05.00-06.00
Iris vaknar, får torr blöja i sängen och vill amma för att sen somna om. Ibland somnar hon inte om, då är det bara att kliva upp, även om jag draaaaar ut på det så länge som möjligt.

06.30-07.30
Om hon somnat om, så går vi upp någonstans mellan dessa tider. Lika jobbigt som det första uppvaket.

07.30-09.15
Jag brukar plocka bort gårdagens diskberg i köket medan Iris ligger på golvet och rullar runt. Morgonkaffet blir ibland sjungandes på golvet vid henne eller så får hon sitta i babysittern vid bordet. Idag blev det på golvet samtidigt om jag läste om hur man kan tänka kring måltider nu när hon käkar mer och mer.

08.15-9.30
Förmiddagslur, den varierar när den blir beroende på när vi gick upp, men hon klarar inte mer än max 2h vaken, sen blir hon gnällig. Vi brukar ta denna luren tillsammans i våra sängar så får jag lite extra sömn och mys. Hon sover oftast mellan 30-45 min, undantagsfall över 1h. Innan hon somnar får hon bröstet om hon vill ha, men oftast vill hon inte.

09.30-10.30
Sjunger, spelar Allan, klappar händer och gör mig lustig – allt för att Iris ska tycka livet är skoj! Ibland klämmer jag in en dusch och fix här. Då sitter hon i babysittern inne på toa, så sjunger jag falskare än den värsta för att hon inte ska tappa humöret. Men oftast duschar jag på kvällen när Johan är hemma.

10.30-11.00
GRÖT! Iris höjdpunkt och favoritstund. Hon älskar havregröt och slukar en hel portion med lite katrinplommonpuré eller fruktsmoothie på. Hon vet när det är dags och följer alla steg under grötfixet.

11.00-12.30
Vi gör oss iordning, byter blöja och är redo (Iris alltid mer iordning än vad jag är) för promenad. På med ytterkläder, mössa och ner i vagnen. Jag ta med något till mig själv att käka, en macka eller en bar. Igår blev det en korv i kiosken.. blir alltid hungrig under denna promenad. Iris somnar i princip alltid på samma ställe och det tar 5 min innan hon sover. Sen knallar jag runt runt runt så länge hon sover. Samma sak här, oftast mellan 20-45 min.

12.30-14.00
Jag käkar lunch, vi babblar lite om livet, busar, sjunger igen… övar lite på att sitta (men är rätt dåligt på det. Johan är mer ihärdig).

14.00-15.00
Sovdags i sin säng.. från denna tiden så är varje sövning en kamp! Hon skriker som en stucken gris, slår med armarna och gör allt för att inte sova. Det är svårt att stå emot att inte ta upp henne. Ibland pallar jag och ibland inte. Ryggen tar otroligt mycket stryk av att halvhänga ner i hennes säng men den tar ännu mer stryk av att söva henne i famnen som ibland blir resultatet :/

15.00-16.30
Ja vad mer kan man göra? Vi kör på som innan med joller och lattjolajban, plus att jag försöker beta av lite MOE-mail.. inte helt enkelt. Vi den här tiden börjar Iris bli ganska gnällig och jag trött. Så här är det mest fokus på att få tiden att gå så Johan kan komma hem med ny energi

16.30-17.30
Sovdags i sin säng igen… samma procedur som ovan.. kamp, skrik och arg! Johan kommer hem från jobbet, har han tur har jag rafsat ihop någon middag, men oftast inte. Så då står vi och glor i kylen och funderar på vad vi ska laga för middag…

17.30-18.00
Pappatid : ) Johan tar över och jag kan jobba lite. Iris älskar verkligen att hänga med Johan. Han är rolig och påhittig. Hon sitter oftast bara och gapar med ögon som lyser!

18.00-18.20
Kvällsgröt, återigen Iris lyckliga stund.

18.20-18.45
Dagens sista vakna stund, en underhåller Iris och den andra preppar den opreppade middagen.

18.45-18.55
Kvällsdusch! Iris älskar det och vi tycker också det är mysigt. Så en av oss duschar med henne och den andra tar emot henne när hon är klar. Den som inte duschar har då släckt ner lite i sovrummet och gjort mysigt. Så gör vi henne iordning för natten på sängkanten, torkning, torr blöja, insmörjning och pyjamas på.

19.00-
Erbjuder bröst för amning om hon vill, varierande om hon vill ha eller inte. Sen kämpar vi på med nattningen som tar allt mellan 5-45 min. Sen sover hon oftast utan uppvak fram till ca 22-isch då hon vill ha lite käk igen.

00.30-02.00
Uppvak och amning igen. Här har vi sagt att jag ska försöka amma på sängkanten och sen lägga tillbaka henne. Jag orkar det i 1/10 ggr, övriga tar jag henne till vår säng och liggammar. Resten av natten varierar, ibland vill hon sitta en ggr/h och ibland sover hon till 05.00-isch då dagen börjar om igen!

 

Inlägget IRIS RUTINER dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *