Låt er inte luras – del 2

Nörd som jag är så kan jag verkligen grotta ner mig i bilder och analysera olika vinklar och vrår av ett och samma hem, så kallade kändishem (syftar då på att självaste hemmet snurrat i såväl tryckta som digitala magasin, inte nödvändigtvis alltid är fallet så att ägarna är kända).

Blir alltid förvånad över att mäklarbilder oftast är aningen fattigare (mitt högst personliga tycke, givetvis) än till exempel bilder tagna för olika inredningsmagasin.

Jag menar bara, en sådan industri det blivit med styling inför försäljning, men på något vis verkar det som att mäklarbilderna inte tas med lika mycket kärlek. Aldrig har väl uttrycket att snubbla på mållinjen passat bättre i inredningssammanhang?

Foton lånade med kärlek: bild 1 Åhlens, bild 2 och 3 Elle decoration

Här är till ett exempel olika vinklar och styling på ett och samma kök. Det här är ett riktigt kändis-kök som fotats mycket och väl för olika magasin.

Lägenheten såldes nyligen av det här paret (uppmärksammat av bland andra Johanna Bradford) och när jag såg bilden fick jag titta till några gånger extra för att konstatera att det är samma kök som bilderna ovan.

Vill bara förtydliga: att herregud, det är ju fantasiskt kök, en äkta håll-käften-kök, men visst ser det mer inbjudande ut på de tre första bilderna, än på själva bilden som faktiskt ska sälja in hemmet? Håller ni med eller inte? Blir så glad om ni kommenterar.

Hej och kram från Emma

Inlägget Låt er inte luras – del 2 dök först upp på What Decorates My Day.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *