Monthly Makers böcker: julklappsetiketter

Det har blivit den 21:a och dags att visa vad jag har skapat denna månad för Monthly Makers! Novembers tema är Böcker och det är Alicia som står för värdskapet.

Det finns ju hur många sätt som helst att tolka och skapa utifrån detta tema, men jag valde denna gång att se böcker som ett fysiskt material att faktiskt göra något av. Jag blev inspirerad av dessa fina etiketter gjorda av gamla boksidor, och skapade min egen variant dubbelvikta juletiketter av sidor ur ett nothäfte.

För detta DIY behöver du:

– nothäfte/notblad
– styvt papper
– sax
– lim
– snöre
– hålslag
– en svart penna

Så här gör du:

Börja med att måla upp och klippa ut en etikettmall i den storlek och utformning du vill ha. Vik det styva pappret dubbelt och placera spetsen på etiketten längs med den vikta sidan av det styva pappret. Måla av din mall så du får det antal etiketter du vill göra. Klipp sedan ut etiketterna (men klipp inte av den vikta kanten!).

När du har klippt ut dina etiketter limmar du fast dem på notbladen. Se till att eventuella pennstreck hamnar nedåt, så de inte syns på den färdiga etiketten. Klipp sedan längs med etiketternas kanter.

Vik ihop de utklippta etiketterna och stansa hål i spetsen med ett hålslag. Måla eventuellt en kant runt hålet med svart penna. Fäst till sist snöret. Klart! Nu har du dina egna handgjorda etiketter att skriva fina julhälsningar i.


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat ”böcker” och Alicia är värd. Kommentera hennes inlägg HÄR med en länk till ditt bidrag senast den 28/11 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är:
AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJuliaMikaelaRuthStinaWilda och jag. Mer av oss hittar du på FacebookInstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

Inlägget Monthly Makers böcker: julklappsetiketter dök först upp på Johanna Montell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *