KÖKET DEL 2 – BÄNKSKIVA

Ok, ny uppdatering!
Idag bestämde vi oss för att åka ut till Bauhaus och köpa på oss lite olika färgprover för att sen åka vidare till huset och provmåla. Om det är något som är ett måste så är det just det – PROVMÅLA! Det blir så annorlunda när färgerna kommer upp på väggen, får rätt ljusinsläpp osv.

Vi har bestämt oss för att våga ta ut svängarm i köket, så färgerna vi provmålade med var denna palett.

De två nedre kulörerna är potentiella kökslucksfärger och de två ovanför är potentiella väggfärger på den vägg där köket ska stå emot.

I burkarna ser det nästan inte ut att vara någon skillnad alls på kulörerna, men oj så fel man har. Så fort färgen kommer på väggen blir det något annat! Otroligt svårt att göra färgerna rättvisa på dessa bilder, ljuset började försvinna och kvaliteten därefter.

Direkt när vi målade upp färjerna så föll vi för det mörkaste tonen (t.h) och den mittersta färgen (de i mitten är samma och de på kanterna är samma, vi vill se båda ihop med båda kökslucksfärgen). Men det går snabbt i svängarna! Vi gick en vända i huset och tittade lite, så när vi kom ner igen hade vi ändrat oss och gillade den yttre färgen bättre ihop med den vänstra nedre färgen. Så nu blir det så!

Nu när vi tagit ut svängarna lite i färgvalet vill vi ljusa upp känslan något och låta bänkskivan ”poppa” lite. Val av bänkskiva är viktigt (känns som jag säger det om allt), den ska tåla mycket och hålla länge! Ytterligare en erfarenhet rikare från vår lägenhet, bänkskivan en som sak som vi snålade in på och kvaliteten därefter. Nu ska vi köra på en i kvarts. Kvarts (eller kompositören som det också kallas) är till 97% en blandning av malda stenar och är ett av de hårdaste materialen man kan välja. Känns verkligen hållbart och lite lyxigt att satsa på en riktigt tålig skiva. Vi kommer att beställa vår bänkskiva från House of Design, där vi hittade denna snygga skivan som vi kände WOW-för!

Kulörproverna är inte de vi provmålade idag, men går i samma skala så skivan funkar alltså utmärkt till färgerna. Bänkskivan är varm i tonen och inte alls det grå råkalla som ex marmor kan ge. Marmor är ju alltid marmor, och är vrålsnyggt, men det är på tok för känsligt för fläckar så det gick bort!

Ihop med bänkskivan kör vi på en vit matt diskho som går fint ihop med färgen på skivan. En diskho som också är tålig för repor och som är gjord av den hårdaste delen av granit, ja ni hör ju själva.. bör hålla ett tag! : )

Skivan vi valt heter carrara olympis och den är ganska ny och finns ännu inte på deras hemsidan, men fråga efter den så kan du få bild skickad! Kvartsen finns i massor av andra snygga utföranden. Kolla här!

För er som undrar, så har House of design ett showroom i Stuvsta så man kan gå in och spana live. Bänkskiva är inget som man bara klickar hem utan att ha sett live! Vet att de har ett showroom inne i city på G!
Måste säga att jag är verkligen både imponerad och nöjd över grabbarna som driver företaget, så otroligt grymma. Service på hög nivå, snabba och proffsiga!

Så, köket börjar så sakta växa fram, nu ska luckor hämtas och lämnas på lackering inom någon vecka. Den sista lilla touchen kommer bli beslagen… och jag har hittat så himla snygga som kommer bli pricken över i:et! Delar tankarna kring det i ”Köket del 3” inom kort!

Nu ska vi snart käka hemmagjord pizza, äta lite choklad och försöka landa efter veckan och dagens bestyr.

Hoppas alla får en skön lördag!
Kram Matilda

Inlägget KÖKET DEL 2 – BÄNKSKIVA dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *