UPPFRÄSCHNING AV VARDAGSRUM

I samarbete med Beckers

En del av er följer säkert med spänning Matildas renovering av det nyinköpta radhuset i Stockholm -snyggt som attan kommer det bli! För er som gillar renovering kommer här ytterligare ett inlägg om just detta. Hos mig nere i Malmö var det hög tid att piffa upp vardagsrummet! Jag har längtat efter detta ett bra tag men var sak har sin tid och nu passade det bra. Tanken var att ändra väggfärg, slänga ut TVn och istället bygga en på-platsbyggd bokhylla för att höja mysfaktorn.

Häng med från början till slut….

 

Vi började med att testmåla med tre kulörer på en lite mindre vägg.

nr 1 heter Twilight från Beckers färg (det var den vi till slut valde!)

nr 2 heter Oyster, också från Beckers

nr 3 var en egen mix

Alla kulörer och massa inspo hittar ni här!

Såhär ser det ut när vi håller på ?

Det här var sneak peak-bilden vi lade ut på Instagram för ett tag sedan! Jag är så himla nöjd med färgvalet. Mjuk och fin -lite åt det varmare hållet.

Men nu till den största förvandlingen- som tagit sin lilla tid. Den största väggen i hela vår lägenhet fick länge domineras av TV:n. Ack, vad jag var missnöjd med detta! Det har liksom hänt en del sen vi köpte vår lägenhet och totalrenoverade den. DÅ skulle TV:n vara i fokus och det var viktigt att den var stor och hade bra bild (mer viktigt för vissa, än för andra….) Numera vill jag helst gömma TV:n eller ännu bättre ta bort den helt. Finns ingen anledning att ha ett stort åbäke (ingen tittar på den samtidigt, det är fult…osv).

Hursomhelst. Jag lyckades övertala min tekniktokige karl, om att min ide, att flytta TVn till ett annat, mindre rum (med dörr) var ett mycket bättre alternativ.  Nedan ser ni två bilder på vår enormt inspirerande TV-vägg (konstigt att ni inte sett den så mycket på instagram va? ;)) Ja, man får skämmas lite nästan.

När väggen var målad påbörjade vi arbetet med min dröm – en platsbyggd STOR bokhylla! Brädor inhandlandes och vi valde en lite tjockare variant av gran (28 mm) för att få ett lite maffigare intryck.

När vi drar igång är alla med! (Olika länge och olika insatser -men ändå!)

En liten bit på väg!

Under arbetets gång sprang jag runt och testade med olika prylar och storlekar på böcker. Jag har svårt att veta exakt hur jag vill ha det och behöver testa mig fram allt eftersom (Magnus, make och byggare, avskyr detta beteende hos mig!) Men jag hävdar min rätt ? Ett smart sätt är att sätta målartejp där man vill ha hyllor eller avgränsningar. Då ser man direkt hur det ser ut och lätt som en plätt att flytta. På denna bilden ser ni hur jag laborerade med tejp och prylar för att få den rätta känslan!

Det här blev resultatet av hyllbygget! Jag kände mig väldigt nöjd redan i detta skedet med utformningen på hyllan. Nu väntade 3 omgångar målning! Först en grundfärg och sedan två gånger med vanligt färg. Vi använde Beckers grundfärg och sedan färgen ”twilight” -samma som vi målade väggen i men som var gjord för att måla inventarier.

Såhär såg det ut efter grundmålningen!


Ja och sen själva slutresultatet! Jag älskar mitt nya vardagsrum och hyllan kommer såklart fyllas på med mer böcker och massa annat efter hand men på det stora hela är jag så glad för den nya färgen och min nya STORA hylla! Vad tycker ni? Gillar ni?

Men en vecka kvar fick vi också upp våra adventsstjärnor! Finns väl inget mysigare än advent? Speciellt när en får lov att pynta i ett nytt och uppdaterat vardagsrum.

Då är det väl dags att preppa mannen för nästa projekt…… ?

 

Kram Olivia

Inlägget UPPFRÄSCHNING AV VARDAGSRUM dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *