Oflowig måndag

Måndag och just denna måndag har planeterna i kosmos inte direkt linjerat sig och gett bra flow.

Jag vaknade med någon form av sträckning, nackspärr eller något åt det hållet i nacken och ner mot skuldran. En nackspärr brukar visserligen göra ont men det här… alltså jag har inte ens kunnat sitta still på kontorsstolen utan att det gjort ont.

Det var fullt upp på jobbet så det fick bli en springtur till tåget (ingen vacker syn med tanke på den där nackstelheten) i en plötsligen alldeles för varm dunjacka. Och så mitt under löpturen går en maska av gigantiska mått i strumpbyxorna och med tanke på löpstegen så blev maskan snabbt ett stort hål som sträckte sig från mitten av baklåret ner till vaden.

Och eftersvettningarna som kommer när en sprungit, med en halvtaskig kondition, är inte direkt nådiga. Tåget är (så klart) tokfullt.

Så där får jag stå med svett som pärlar sig i pannan och ett stort, väldigt avslöjande, hål i strumpbyxan. Fräscht.

På cykeln hem, i regnet, med nackont, jobbväska och en stor påse med nyinhandlad julbelysning på pakethållaren så önskade jag inget annat än att bara få slänga mig på soffan när jag kom hem. Kanske med en vetebot mot nacken. Och någon som matade mig från en stor godispåse från Hemmakväll.

Så hade jag ju glömt att maken skulle iväg på bio.

Pust, stök och stånk. 

Så mat, disk, lek med barnen, bad och läggningar senare så ska jag ”bara” städa upp här hemma och sedan ska jag landa på soffan.

Jag pausade en sväng i köket och åt upp resterna av gårdagens kanelsnejls (fortfarande konstigt namn) och hoppas att sockret kickar igång lite energi.

Om jag just nu sitter och blundar och hoppas att all städning är ordnad när jag öppnar ögonen? Japp!

 

Inlägget Oflowig måndag dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *