JULFAVORIT No 2

Nästa julblomma som jag inte kan vara utan på julen är …julrosen!

En ljuvlig liten krukväxt med en vacker vit blomma som ger mig en käftsmäll varje vinter. Den är söt som socker och den känns lite för skör för vintern för den är så nätt.

Denna skapelse har min vän Ewa gjord, hon lindade mossa runt rötterna med en koppartråd och det blev så vackert. Jag la bara till några enkla kvistar av lärkträd och ställde den på ett nytt fat i lite rustik stil (från Ängshem inrederi, du hittar det här) som blev pricken över i:et.

Det som är bra att tänka på med julrosen, är att det egentligen är en uteväxt. Så man bör placera den ljus och svalt för att den ska klara sig bra inne. Jag tror faktiskt att man kan spara plantan efter den blommat, klippa ner den, och ställa den svalt och mörkt med sparsamt med vatten, så kan man plantera ut den sen. Det är väl samma sätt som man gör med pelargonier efter sommaren?

Inlägget JULFAVORIT No 2 dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *