Laxsoppa med kanel

Den här fisksoppan har jag tipsat om för en herrans massa år sedan på min förra blogg. Det är en gammal favorit, och tro det eller ej, ibland lagar jag faktiskt mat, hahaha. Det händer verkligen inte ofta, men ibland så….. Soppan är supergod verkligen. Så idag lagade jag mat eftersom min Pär fyller år.

 

Recept

Ingredienser:

Färsk lax för ca 4-5 personer
Färska räkor, 1/2 kilo oskalade
1 stor gul lök
5 morötter
2 vitlöksklyftor
Olivolja, ca 3-4 dl
Honung, ca 1dl
1/2 tub tomatpuré
Kanel ca 2-3 msk
1 buljongtärning (grönsak)
1 pkt krossade tomater
1 l vatten
salt och peppar

Riv morötter grovt och finhacka löken. Häll olivoljan i en stor kastrull. Fräs sedan morötter och lök. Pressa i vitlök, tillsätt honungen, kanelen och tomatpurén. Kom ihåg att inte snåla med honung, olivolja och kanel. Det är det här första mojset som sätter smaken på hela soppan. Salta och peppra. Låt det gotta ihop sig ett par minuter.

Smula sedan i buljongtärningen (Coop har en grönsaksbuljong utan tillsatser och som är ekologisk från märket Bio food) Häll i krossade tomater och vatten. Låt soppan stå och puttra ett litet tag. Tillsätt sedan laxen som är skuren i 2*2 cm stora fyrkanter. Låt soppan puttra i 30 min. Alldeles innan servering tillsätter du räkorna.

Servera med en klick creme fraiche och mycket gott nybaktbröd som man kan doppa i soppan. Och glöm inte det vita iskalla vinet. 

Idag fyller min underbara Pär år. Han är den mest kärleksfulla, omtänksamma och mest fantastiska människa jag träffat på
alla sätt och vis.
Han skämmer bort mig med så mycket kärlek och skratt varje dag.

Tänk att han kom och skakade om hela mitt liv för 5,5 år sedan och idag är vi man och fru. Vår resa är verkligen speciell och även om det är det jobbigaste jag nånsin gjort så ångrar jag mig inte en enda sekund.

Livet är en fest tillsammans med dig, älskling.
Lyllo mig som är kär i min allra bästa vän. Grattis på födelsedagen, du är bäst.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *