Matplatstankar och en längt efter ljus

Det var inte alltför många solstrålar som lyckades spricka igenom molnen idag, tror egentligen att det var bara någon timme som inte var mörk och grå.

Ljuset är nog en av de saker som jag ser allra mest fram emot nu inför det nya året – att vi går mot ljusare och ljusare dagar.

Först hoppas jag på att det kommer ett gäng med snöflingor (som får stanna ett tag) som lyser upp och därefter att den ljuvliga våren kommer.

Innan våren kommer tänkte jag också att vi skulle se till att få ordning på matplatsen här hemma. Just nu är den ett hopplock av utomhusstolar, en rosa barnmatstol och sedan en lampa som enligt en av mina vänner borde hängas mycket längre ner *blink blink till dig Petra*.

Jag gillar verkligen bordet eftersom det är en släktklenod, som är så gammalt att vi inte ens vet riktigt hur gammalt det är, men jag kan inte riktigt skaka av mig faktum att det är lite opraktiskt i sin utformning. Det är liksom väldigt brett så det blir lite avstånd till att hjälpa barnen med maten. Och så är det fullt av små håligheter vilket är perfekta små utrymmen för fil, smulor och annat göttigt att leta sig ner i. Som sagt inte helt praktiskt i vårt småbarnsliv. Och stolar måste vi ju hitta vilka vi vill ha.

Vi måste helt enkelt bestämma oss hur vi vill ha det!

Med det sagt så ska jag nu slå mig ner i mitt lilla kontor en sväng. Har lite släpandes som har skapat dåligt samvete ett bra tag och känner mig ytterst osugen på att starta det nya året med att ligga efter.

Inlägget Matplatstankar och en längt efter ljus dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *