Tillbaka till vardagen och familjeråd

Våra fina nyårskläder uppradade och redo för ombyte.

Hittade den söta lilla hatten (som är som en stor hårklämma) på ICA Maxi precis dagarna innan nyår och köpte varsin till mig och tjejerna. Dock visade sig hårklämman vara vansinnigt obekväm att ha på sig så det fick bli ett omtag på den tanken.

På två av hattarna klippte jag av fjädrarna och tyllet och fäste rakt i håret med en hårnål på tjejerna och den tredje, och sista, hatten blev en fick dekoration på gå-bort-presenten till Henrik och Veronika.

Annars är vi tillbaka i vardagen och avslutade gårdagen med familjeråd. Härliga lediga dagar tillsammans till trots så blir det ju som det blir med rutinerna när det är ledighet. Och dessa behövde vi få lite ordning på igen.

Plus att vi behövde försöka få fram någon plan på fyraåringens ätande, hon äter verkligen som en liten mus för tillfället, och även om jag tror väldigt starkt på att barn äter när de är hungriga (och inte tror att det är särskilt bra att truga, muta, tjata, skälla och så vidare gällande mat) så blir ju hennes humör lite… svajigt av att inte äta bra. Och nu har det pågått så pass länge att vi måste försöka få till något bättre gällande det där.

Tips kanske finns hos er?

Jag tänker i alla fall att vi ska smyga in ännu fler mellanmål, så att det hellre blir fler men mindre måltider, kan det vara något kanske?

I vilket fall… Nu bär det av mot veckans andra arbetsdag!

Inlägget Tillbaka till vardagen och familjeråd dök först upp på Hus Nr 24.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *