LUCKORNA HÄMTADE

Som ni vet så valde vi att lämna in vår luckor för lackering så vi kunde få exakt den färg och matthet som vi önskade. Skrev för ett tag sen om Ikeas begränsade utbud av kulörer och att vi valde köpa en slät lucka som vi sedan lämnade in för lackering. Nu är luckorna klara och hämtade!

Jag var lite återhållsam med att dela vart vi valt att göra det, pris osv eftersom det är första gången jag testar detta. Ville först se resultatet för att kunna ge mina referenser! Vi skickade förfrågan till säkert 5-6st firmor. De som vi valde heter Wigers lack och ligger i Huddinge. Det var några veckors väntetid så det gäller att ha lite framförhållning!

Igår när Johan kom hem med luckorna så var jag snabb på att sprätta upp ett emballage, nyfiken så in i den! Och jag säger bara WOW!! Vilket resultat! Ursnygg finish, välgjort och väldigt snygg färg ; )

Märker att det är otroligt svårt att ge en rättvis bild av färgen på foto men försöker ändå!

Kulören är en lite mörkare grå med en liten brytning av blått i, så den har en kall nyans i sig. Perfekt att bara kunna lämna in ett gäng luckor, lämna önska NCS-kod och så blir det så! Mattheten var supersvår att bestämma! Det vi gick på var att ”vanliga” på köksluckor (vad det nu är) är tydligen 30 glans, och vi ville ha ett matt intryck fast inte för matt så det blir svårt med avtorkning.

Det fanns inga referensluckor att kika på när det kom till mattheten, utan vi fick välja mellan 5-30 % glans. Inte helt lätt som ni förstår. Vi lärde oss att desto mörkare färg och desto mattare, ju svårare att hålla rent. Vi bestämde oss för att köra på 20% glans för att inte utmana oss för mycket, men det kommer väl torkas hela tiden ändå: ) Jag upplever att den har en riktigt snygg matthet som vi är väldigt nöjda med.

Testade att sätta beslagen på en lite bit för att få feelingen- älskar det!

Nu ska vi fortsätta packa och rensa innan lilla skruttan ska lägga sig.

Imorgon ska jag uppdatera er med lite fler bilder från huset, hade hänt en hel del när vi var ute idag!

Ha en fin lördag!

Matilda

Inlägget LUCKORNA HÄMTADE dök först upp på MOE of Sweden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *